Kijk op YouTube live naar Lowlands 2013 [livestream]


Eindelijk. U bent niet meer overgeleverd aan de hipsterbrillen va 3FM en de VPRO om het driedaagse muziekfestival Lowlands te bekijken. Organisator Mojo Concerts heeft met Google namelijk een deal gesloten om alle beelden meteen op YouTube te gooien.

Hierdoor kun je de komende drie dagen zien wat er gebeurt op het Alpha-, Bravo-, Grolsch- en India-podium. De beelden blijven daarna 90 dagen beschikbaar om terug te kijken. De overeenkomst met YouTube valt onder wat Google het Summer Of Music-project noemt. Wereldwijd festivals streamen naar het grote publiek. Lowlands volgt daarmee het voorbeeld van festivals als Coachella, Bonnaroo en Primavera.

De VPRO is er alleen minder blij mee. “Natuurlijk willen wij ons publiek liever niet delen”, aldus Chef Digitaal Erik van Heeswijk van de VPRO. “Maar we sluiten onze ogen niet voor de veranderingen in de wereld.”

Inderdaad Erik. Om van Lowlands te genieten hebben we godzijdank geen staatsomroep meer nodig. Derhalve kudo’s voor YouTube. Het LL2013-programma vind je HIER, een digitaal tentje opslaan en met een emmer bier naar de optredens kijken kan hieronder.

[gv data=”OF5dZxHxVg0″][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *