Kijken we hier naar een high-end opvouwbare smartphone?

Kijken we hier naar een high-end opvouwbare smartphone?
De kans is groot.

Een nieuw technisch foefje voor 2019 lijkt de komst van de opvouwbare smartphone. Het is bekend dat de Chinese smartphonefabrikant Xiaomi werkt een een dergelijke smartphone en nu lijkt het vlaggenschip van dit merkt te zijn gelekt op het internet.

Vader van de techlekken, Evan Blass, heeft via sociale media beelden gedeeld van wat lijkt Xiaomi’s opvouwbare smartphone. Op de beelden gaat het om een tablet-achtig toestel en de Xiaomi heeft Google Maps geopend. De video van 20 seconden laat zien hoe de smartphone opgevouwen kan worden.

Blass kan niet bevestigen of dit inderdaad de Xiaomi is. De geruchten gaan dat het techbedrijf al sinds 2016 werkt aan een opvouwbare smartphone. Ze zijn zeker niet de enige. Vorig jaar liet Samsung nog zien dat ze ook werken aan een opvouwbare smartphone. Van Xiaomi is bekend dat ze op 10 januari een persconferentie houden. Hier gaat het bedrijf aankondigen de Redmi-serie als submerk te lanceren. De vraag is nu of Xiaomi ook iets gaat zeggen over een opvouwbare smartphone, mocht het lek legitiem zijn.

Nog geen reacties

  1. Als dit echt is, ziet het er erg gaaf uit. Jammer alleen dat de ‘footprint’ van zo’n telefoon (afmetingen in opgevouwen toestand) nog steeds zo belachelijk groot zijn. Stiekem had ik de hoop dat er een fabrikant zou opstaan die straks een telefoon uitbrengt met een 7″ scherm, die in opgevouwen toestand dan maar 4,5″ beslaat. Het lijkt echter niet te gebeuren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *