Kinect komt in 2014 naar Windows, kan je hartslag lezen

Kinect komt in 2014 naar Windows, kan je hartslag lezen
Wie straks een Xbox One koopt, krijgt daar straks een Kinect 2.0 bij. Aan de nieuwe dieptecamera met bewegingsdetectie is niet meer te ontkomen voor gamers. Maar Windows-gebruikers kunnen hem vanaf volgend jaar ook gebruiken.

Microsoft laat weten dat er in 2014 een Windows-versie van de nieuwe Kinect-camera beschikbaar komt. Deze zal afwijken van de Xbox One-versie, maar in hoeverre is nog niet bekend. Wel laat Microsoft weten dat het rechthoekige apparaatje de hartslag van gebruikers kan meten, er zullen meer gewrichtspunten worden herkent en de draaiing van lichaamsdelen wordt gemeten.

Voor de aluhoedjes: ja, de Kinect – uitgerust met een 1080p camera en microfoon – staat altijd in combinatie met de Xbox One altijd aan. Zelfs als de console is uitgeschakeld. Volgens Microsoft omdat het systeem snel op stemcommando’s moet kunnen reageren. Best fijn, een mic in je huis die altijd verbonden is met het internet.

Op de BUILD-conferentie van Windows in juni wordt meer bekend gemaakt over de plannen met Kinect. Lees HIER wat ze tot nu toe kwijt willen.
[gv data=”TP_E6Bn6fWM”][/gv]

Eén reactie

  1. Er zijn voor Windows nog maar heel weinig toepassingen voor de Kinect camera. Microsoft hoopt vooral dat ontwikkelaars nuttige toepassingen zullen bedenken, maar is daar zelf niet heel actief mee bezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *