Klassieke Pokémon-game speelbaar op Apple Watch

Ook deze Pokémon game kun je spelen op de Apple Watch
Pokémon liefhebbers opgelet. Er is nog een game speelbaar op de wearable van Apple.

Pokémon Go is speelbaar op de Apple Watch en nu is ook Pokémon Yellow beschikbaar op de smartwatch. Helaas niet op een officiële manier zoals bij Pokémon Go het geval is, maar via een emulator. Er komt dus iets meer bij kijken om de game op je Watch te krijgen. De emulator simuleert een Game Boy Color. Pokémon Yellow is één van de meest gewaardeerde klassiekers in de geschiedenis van de Pokémon-games.

iOS-ontwikkelaar Gabriel O’Flaherty-Chan is verantwoordelijk voor de emulator. Helaas voor fans heeft O’Flaherty-Chan de emulator (nog) niet publiekelijk uitgebracht. Hij heeft de emulator werkende gekregen op een nieuwe Apple Watch Series 2.

De ontwikkelaar is niet de enige die het voor elkaar heeft gekregen om een oude game via een omweg speelbaar te krijgen op de smartwatch van Apple. Eerder zagen we al een video van twee gasten die DOOM op de Apple Watch aan het spelen waren. Of het prettig gamen is? We betwijfelen het. Het scherm van een smartwatch is klein en dus is het een behoorlijk gepriegel. Wat dat betreft kun je beter je smartphone erbij pakken, of een handheld als de Nintendo Switch aanschaffen. Het is niet bekend of O’Flaherty-Chan de emulator op de korte termijn publiekelijk gaat uitbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *