Klein weekenddipje voor de Bitcoin en zijn vriendjes

bitcoin-altcoins-vervangen-fiat-geld-weekend-dip
Betalen we binnenkort met Bitcoin in plaats van met geld?

Als we naar het reguliere geld kijken zien we de laatste tijd veel problemen ontstaan. Zo is er sprake van deflatie en bieden banken negatieve rente. Dit leidt tot zorgen onder spaarders. Zij zijn bang dat zij moeten betalen om hun geld opzij te kunnen zetten. Ook bij inflatie zien we dat de Bitcoin steeds vaker de rol van reddende engel speelt.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer experts ervan uitgaan dat de Bitcoin weleens het antwoord kan zijn. Doordat de Bitcoin een virtuele valuta is, waarvan de prijs door vraag en aanbod tot stand komt is er haast geen ruimte voor inflatie. Daar waar wel inflatie optreedt wordt deze door de cryptomunt zelf van tevoren bepaald en gecreëerd. Daarmee weten investeerders vooraf waar ze aan toe zijn en dat is een prettig vooruitzicht.

Een ander voordeel voor investeerders is dat de Bitcoin lastig juridisch aan te pakken valt. Zo zijn de transacties semi-anoniem, zodat het moeilijk is om iemands bezit in Bitcoin te achterhalen. Ook wanneer de bezittingen wel inzichtelijk zijn is het een hele klus om beslag te kunnen leggen op de cryptomunten. Immers, als men de wallets al gevonden heeft moeten deze eerst fysiek in beslag genomen worden. Zelfs dan is het nog nodig om te weten wat de private key is. Anders kunnen de cryptomunten niet vrijgemaakt worden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat mensen verwachten dat de Bitcoin als betaalmiddel de plaats van gewoon geld (fiat geld genoemd) zoals we dat nu kennen inneemt. In deze podcast gaat men daar verder op in.

Een van de grote problemen die hiervoor in de weg staan is de volatiliteit, ofwel de beweeglijkheid van de koersen. Zou jij met een munt voor iets betalen die morgen 10% meer of minder waard kan zijn? Inderdaad, dit probleem zal nog getackeld moeten worden.

Als we naar de koersen van dit moment kijken zien we dat de live koersen, die ik om 12.50 uur vastlegde, iets achterblijven bij gisteren. Dat zorgt ervoor dat de Bitcoin met een negatief weekresultaat het weekend ingaat, terwijl de Altcoins nagenieten van een positieve week.

bitcoin-altcoin-top-5-weekend-21-9-dipje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *