Kleurrijke sportarmband van Samsung: Gear Fit

Kleurrijke sportarmband van Samsung: Gear Fit
In de schaduw van de Galaxy S5-onthulling kwam Samsung gisteren ook nog met deze fraaie fitness-wearable op de proppen.

De Gear Fit is uitgerust met een 1,84 inch gebogen amoled-scherm met een resolutie van 432 x 128 pixels. Hiermee heeft de slimme armband een aardige voorsprong op zijn concurrenten.

Het gebruik van de Gear Fit is eenvoudig. Navigeren door het menu doe je met swipe-bewegingen. De bekende functies zoals de stappenteller en hartslagmeter zijn aanwezig, maar de Gear Fit biedt ook notificaties via je smartphone. Inkomende gesprekken, berichten en e-mails zie je tijdens het sporten op je scherm voorbij komen.

Met de armband kun je ook je smartphone bedienen. De Bluetooth 4.0 verbinding stelt de gebruiker in staat om muziek te pauzeren, nummers te skippen en het volume aan te passen.

De Gear Fit is tot nu toe een van de meest veelzijdige fitness-wearables. De armband is stijlvol, simpel en biedt de juiste functies. Het is wel even de vraag hoelang de batterij het volhoudt met dit kleurenscherm. De Gear Fit is overigens alleen geschikt voor Samsung-smartphones.

In april ligt de Gear Fit in de winkel, vraagprijs: 199 euro.

[lg_folder folder=”Samsung/Gear_Fit/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

3 reacties

  1. Hoewel pedometer een volstrekt normaal woord is en de Engelse variant is voor het woord stappenteller had ik als Samsung zijnde toch een andere benaming gekozen..

    Het nut ontgaat mij een beetje. Sporten is voor mij vooral recreatief en dan heb ik zeker geen behoefte aan inkomende e-mails en oproepen. Hartslag kan menig apparaat zelf meten of een goedkoop exemplaar van bijvoorbeeld Polar volstaat. Ik vind de hele smartwatch-hype een beetje onzinnig. Zeg maar het nieuwe ”3d-tv”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *