Knight Rider wordt WÉÉR nieuw leven ingeblazen

Knight Rider
Een nieuwe flop?

Knight Rider was een succesvolle televisieserie die tussen 1982 en 1986 werd opgenomen. Net als Bassie & Adriaan en The A-Team behoort de originele Knight Rider tot een waardige herinnering aan de jeugd in de jaren tachtig en negentig.

In 2008 werd de serie nieuw leven ingeblazen. Justin Bruening nam in plaats van David Hasselhoff de taak van Michael Knight op zich, maar de tv-serie bleek een absolute flop. Het bleef bij één seizoen en er kwam dan ook geen vervolg.

Toch is Knight Rider niet dood. Fast & Furious producer Justin Lin ziet namelijk brood in de serie. Vandaag is bekend geworden dat Lin in samenwerking met Machinima en YouOffendMeYouOffendMyFamily een vervolg op touw gaat zetten. Laatstgenoemde firma met een wel heel moeilijke naam is overigens het mediabedrijf van Lin.

Het is niet bekend welke acteurs of actrices gaan meewerken aan de serie en hoe de show ingevuld zal worden. Wel is bekend dat het om een digitale serie gaat en deze in 2017 te zien zal zijn. (via yomyomf.com)

37 reacties

  • @ritchie: Nope. Ze nemen een Tesla Model S van de 3e generatie (met Autopilot 2.0) en omdat die écht autonoom kan rijden, hoeven ze daarvoor al geen truuks toe te passen.

   Met de 100kW batterij zouden ze 1 aflevering per lading kunnen doen. Gratis sap zuigen aan een supercharger. Ook daar geen kosten.

   Turbo-boost wordt vervangen door ludicrous mode. Kunnen ze dat ook afvinken.
   Ditto voor de User Interface. Gewoon ff een andere shell schrijven voor het 17″ scherm zodat het er niet te standaard uitziet. Ook vinkje.

   Kortom, de auto is eigenlijk al geregeld. Hoeven ze alleen nog een paar B-acteurs bij elkaar te rapen. Vinkje.

   Wordt lekker low-budget in verhouding 🙂

 1. Er zijn al veel meer vervolgen en reboots geweest.

  Tv-films, series.. met andere auto’s, een team, met en zonder Hasselhoff.

  Zo blijven ze bezig.

 2. Het is dan ook helemaal hot om iets bekends als basis te nemen voor een nieuwe tv-show. Of het nou in de continuïteit van een al afgelopen show past (Fuller House, aankomende Prison Break vervolg, aankomende Taken prequel, Twin Peaks vervolg), een complete reboot van een oude serie (Hawaii Five-O, MacGyver, aankomende series zoals The Fresh Prince of Bel-Air, The A-Team) of het rebooten van een succesvolle film in een tv-serie (Lethal Weapon, aankomende series gebaseerd op Rambo, Shooter en Training Day) is, een bekende “voorvader” hebben schijnt tegenwoordig een vereiste te zijn voor succesvolle tv-serie. Logisch dat Justin Lin hier een graantje van mee wil pikken, en dat hij dan Knight Rider neemt is ook niet zo gek. Het was vroeger een mateloos populaire serie, en het is een van de weinige succesvolle series waar de rechten voor een reboot nog niet van verkocht waren.

  • @awesome: ook al ben ik Knight Rider fan, ik denk het ook. Het concept van toen past niet meer in deze tijd. Men is niet meer onder de indruk van een auto, helikopter, truck of whatever die volgeladen is met trucjes. Zoiets zou alleen werken als er ook een krachtige verhaallijn in zit en niet zo’n flinterdun Hollywood verhaaltje.

 3. Veel van kitt’s gadgets destijds zijn inmiddels werkelijkheid (of bijna) geworden. Vraag me af hoe men de huidige kinderen net zo aan de buis wil kluisteren als destijds het geval was..

  Kitt meets Airwolf featuring Sonny Crockett? Stranger things have happened 🙂

  • @lebeaunl: Laatst op Jalopnik geloof ik iets gelezen over een van de oorspronkelijke kitcars. Het ding schijnt werkelijk niet te rijden te zijn. Met name het vreemde stuurtje maakt het maken van een bocht bijna onmogelijk.

 4. Dus hier krijgen we K.I.T.F? Want the Hoff reed met Knights Industries Two Thousand, de remake reed met Knights Industries Three Thousand dus lijkt mij K.I.T.F. de logische opvolger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *