Koers Bitcoin en andere cryptomunten blijft stijgen, maar…

Bitcoin-positief
Vraag is hoelang de opleving duurt.

Sinds gisteren zijn de koersen van Bitcoin en andere cryptomunten in feeststemming. Precies een jaar nadat de Bitcoin zijn hoogste koers ooit bereikte was er voor het eerst wat positiviteit na een koersval die bijna een jaar duurde en vaak scherpe randjes kende.

Iedereen hoopt natuurlijk dat we nu de stijgende lijn weer te pakken hebben en alsnog een flinke koersstijging zien, voordat we oud-en-nieuw vieren. Of dat gebeurt is echter maar de vraag. Inmiddels zien we de koersstijgingen namelijk alweer afvlakken en verdwijnen de dubbele cijfers langzaam van het bord. Ook omdat de koersstijging van gisteren alleen verklaard kan worden door geruchten helpt niet. De koers zou aangewakkerd zijn door aannames over Starbucks en Ripple en doordat analisten merkten dat er in het verre oosten, met name in Japan, ineens grote hoeveelheden Bitcoin werden aangekocht. Waarom dit gebeurde en wie erachter zitten is niet bekend. Het zou kunnen dat de koper op basis van een gecalculeerd risico inkocht of iets weet wat de rest van de handelaren nog niet weet. Veel waarschijnlijker is dat grote bedrijven die cryptovaluta minen een vraag hebben gecreëerd om de koers niet onder de kostprijs van mining te laten komen. In dat geval zou namelijk het controlemechanisme achter de Bitcoin (de validatie op de Blockchain) in gevaar komen.

Daarbij zien analisten dat er inmiddels veel handelaren zijn weggelopen van de beurs, hierdoor wordt momenteel simpelweg niet genoeg handel gedreven om de opwaartse trend vast te houden. Daarbij is de Bitcoin het afgelopen jaar liefst 80% van haar waarde verloren en stond de koers tot november nog boven de 6.000 euro. In dat licht bezien is de opleving die we nu zien een druppel op de groeiende plaat en is het wellicht zelfs zorgelijk dat veel cryptowatchers hier zo uitbundig op reageren.

Het lijkt er dan ook op dat de komende 24 uur cruciaal worden. Als de koers van de Bitcoin de $ 3.500,- vasthoudt zullen Amerikaanse handelaren wellicht instappen en kunnen volgende, hogere koersdoelen in het vooruitzicht liggen, al zal dat naar verwachting in stapjes gaan. Mocht de koers echter inzakken dan is het niet denkbeeldig dat we met een koers van rond de $ 3.000,- de kerst ingaan.

Het is natuurlijk altijd jouw beslissing of en zo ja hoe je investeert, maar we kunnen je wel informeren (en zeker niet adviseren) over de gang van zaken.

Nog geen reacties

  1. “Het is natuurlijk altijd jouw beslissing of en zo ja hoe je investeert, maar we kunnen je wel informeren (en zeker niet adviseren) over de gang van zaken.”

    Welke glazen bol hebben jullie bij Aliexpress gekocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *