Komt er ook weer een PlayStation 5 Pro?

Helaas, Sony
Die suggestie wordt wel gewekt.

Gedurende de levenscyclus van de PlayStation 4 hebben we meerdere varianten mogen verwelkomen, waaronder de PS4 Pro. Een variant met een tandje krachtigere hardware zodat de PS4 weer even vooruit kon.

Volgend jaar kunnen we de nieuwe PlayStation 5 verwachten en het lijkt erop dat deze na enkele jaren een hardware upgrade gaat krijgen in vorm van de PlayStation 5 Pro. Die suggestie wordt gewekt in een interview met Game Informer. Ze spraken Masayasu Ito, de topman binnen de hardware-tak van Sony Interactive Entertainment, over 25 jaar PlayStation.

In het interview geeft Ito aan dat de PlayStation 5 als platform zes tot zeven jaar moet meegaan. In die jaren kan op technisch vlak een hoop gebeuren. Het is dan ook logisch dat in het vierde of vijfde jaar een krachtigere variant wordt aangekondigd met hardware upgrades. Zo blijft de consolemarkt competitief met de PC’s, die altijd evolueren op het gebied van hardware.

2 reacties

 1. Ja zeker weten: Kijk naar het succes van huidige pro modellen. Vooral de ps4 is met grote regelmaat vervangen voor pro’s.
  Niet exact een upgrade, maar de PsOne, PS2 Slim, en PS3 Slim deden het qua marketing ook erg goed!
  Of kijk naar de DS & DSi (En de lite weer) of de 3DS en 3DS XL / New 3DS’jes. (En de 2DS, zelf altijd erg fijn gevonden! de Hodor dus)
  Warme broodjes!

  Daarbij doet zelfs Nintendo’s Switch aan grafische scaling… Dat is niet meer alleen voor PC weggelegd!
  Want eigenlijk de PC dit al generaties langer! Van gewone consumenten PC tot een Lite Laptop, of de Pro PC Masterrace..
  En ook op het vlak van Streamen heb je verschillende opties van kwaliteitsverschil (1080p / 4K) tot meerdere gebruikers en tegelijk kijken (met Lite bespaard je wat en met pro heeft alles).

  Tegenwoordig kom je er niet meer met “maar” 1 model. Wat meteen aan de iphone doet denken. Klein, Normaal, en Pro.
  DE 3 opties die je bijna overal ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *