Komt Samsung met een opklapbare smartphone?

Samsung
Een jaar geleden doken er voor het eerst geruchten op dat Samsung zou werken aan een nieuw modelletje dat kan worden dubbelgeklapt. Sindsdien hebben we weinig meer van dit ´Project Valley´ vernomen – tot nu dan.

Sammobile brengt de geruchtenmolen opnieuw op gang. Nu de S7 een succes blijkt, zouden we deze nieuwe smartphone begin volgend jaar tegemoet kunnen zien, betogen zij. Er zou al drie jaar aan het toestel worden gewerkt, in samenwerking met zowel Koreaanse als buitenlandse partners.

Het nieuwe toestel zou tegelijkertijd een 7-inch tablet en een 5-inch smartphone zijn. Hij zou beschikken over een flexibel OLED-display dat kan worden dubbelgeklapt. Deze zou worden gemaakt door Samsung Display en er zou zelfs al een werkend prototype zijn. De smartphone zou in januari 2017 op de markt komen en er wordt zelfs al een modelnummer genoemd: SM-G929F.

Zoals altijd is het afwachten hoe betrouwbaar deze geruchten zijn. Het is in dit verband zinnig om op te merken dat zowel Sammobile als ET News soms met echte nieuwe informatie komen, maar ook wel eens met onbetrouwbare berichten. De originele post van ET News bevat bovendien een ´foto´ die in werkelijkheid een screenshot is van een (tamelijk idiote) Samsung-reclame van een ander toestel. Op een schaal van 1-10 beoordelen wij de betrouwbaarheid van dit bericht dan ook met, laten we zeggen, een 4, wat staat voor waarschijnlijk bullshit.

Maar wie weet, misschien zien we volgend jaar werkelijk een opklapbare Samsung-telefoon. Het is in ieder geval wel zo dat veel bedrijven hoge verwachtingen hebben van flexibele displays. Samsung zou de belangrijkste leverancier zijn voor oled-displays in de nieuwe iPhones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *