Komt Satoshi Nakamoto tevoorschijn?

Satoshi-Nakamoto-p2pHoe de 4 letters ‘nour’ de cryptogemeenschap laten schudden.

Het is misschien wel het grootste raadsel van de moderne tijd. Wie heeft de Bitcoin uitgevonden? Of is ‘wie hebben’ beter? Zelfs dat weten we niet. Satoshi Nakamoto stond aan de basis van een hele industrie en toch weet niemand wie hij of zij is. Sterker nog, men weet zelfs niet of het wel een echt bestaand persoon is of dat er achter dit pseudoniem een groep schuil gaat. Er wordt continu naar hem gespeurd en ondanks alle technologie is het niet gelukt hem te vinden. Das toch wel intrigerend…

Vandaag was er plotseling beroering toen hij zichzelf meldde. Op zijn eigen peer-to-peer account, waarvan bekend was dat hij dit inderdaad gebruikte, postte hij 1 vierletterig woord: ‘nour’. Dit werd direct opgepakt door de Satoshi-volgers en plotseling zoemde het op internet dat Satoshi Nakamoto zich gemeld had. Nu kon men een verzetje wel gebruiken, want de koersen waren vandaag tegenvallend.

Toch zijn we bang dat we het enthousiasme snel de kop in moeten drukken. Zo wilden veel mensen natuurlijk contact, dus men probeerde hem te mailen met het verbonden e-mailadres. Dat lukte niet, men kreeg een melding dat dit adres verlopen was. Overigens was dit adres in 2004 ook al een keer gehackt. Dit betekent dat er inmiddels een ander e-mailadres aan het peer-to-peer account verbonden moet zijn en dat maakt de kans op een bedrieger nog groter. Bovendien hebben we na ‘nour’ niets meer vernomen en zijn er nog wel meer bijzonderheden te vermelden die het verhaal ongeloofwaardig maken.

Overigens duikt er eens in de zoveel tijd een Satoshi Nakamoto op. Zo hadden we in het verleden al een Satoshi Nakamoto die de Bitcoin niet bedacht had. Ook hadden we iemand die claimde dat hij Satoshi was maar het niet bleek te zijn. Deze Faketoshi werd dan ook al snel ontmaskerd. Uiteraard houden we de ontwikkelingen in de gaten, maar we zijn daarin zeker niet de enigen. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *