Koop niet de Samsung Galaxy S10 als geld je lief is

Samsung Galaxy S10e, dé concurrent van de iPhone XR
Als je geen flink verlies wil maken, kun je beter even wachten.

Wil je het nieuwste van het nieuwste hebben op Samsung-gebied en kijk je niet naar restwaarde, dan kun je morgen naar de winkel rennen en de Galaxy S10 kopen. Hou je liever toch wat geld in je zak, dan loont het om geduld te hebben en de smartphone pas op een later moment te kopen.

Uit onderzoek van Bank My Cell blijkt dat de Samsung Galaxy S9 maar liefst 60 procent van zijn aanschafwaarde verloor, ongeveer 9 maanden na de release. Dit komt mede doordat aanbieders de adviesprijs van de smartphone bijna halveerden na die 9 maanden. Wie zijn Galaxy S9 tweedehands wilde verkopen liep een fors verlies op. Ter vergelijking, de iPhone X verloor slechts 31 procent van zijn aanschafwaarde na dezelfde periode.

De verwachting is dat de Galaxy S10 voor vergelijkbare cijfers gaat staan. Het is een dilemma voor gadget-liefhebbers die niet teveel geld willen verliezen bij een verkoop. Minstens een halfjaar wachten op een goede aanbieding loont wel financieel, maar tegen die tijd komen andere fabrikanten met nieuwe smartphones. De vraag is dan of je die ‘oudere’ Galaxy S10 nog wel wil kopen. Misschien komen Huawei, OnePlus, Honor, Google, Xiaomi of andere Android-merken met een beter alternatief.

7 reacties

 1. Procentueel verliest een iPhone misschien minder waarde; maar absoluut gezien is het te vergelijken.
  Beetje Samsung S9 is nu zon 400 euro goedkoper dan een jaar geleden bij introductie.
  Beetje Iphone X is ook zo’n 400 euro goedkoper dan een jaar geleden bij introductie. Verschil is dat je wel meer geld mee moest nemen om een iPhone X aan te schaffen (en dus de kans hebt om meer waarde te verliezen op het moment je m verliest).
  Dus: Procentueel schrijft een iPhone minder af; maar het blijft goedkoper om de Samsung concurrent te kopen.
  m.a.w. met nummer en statistieken kan je een hoop onzin geloofwaardig maken!

  • @gregorius: eeeeh

   De s9 was goedkoper en is nog geen jaar oud

   De x was duurder en is 1.5 jaar oud

   Reken jij die procenten nog eens uit wanneer ze nu beide 400 goedkoper zijn …

   • @dgh74: Er zijn ook maar weinig adressen waar de iPhone X voor een dumpprijs wordt aangeboden. Ook nu de XS er al een tijdje is.

    Samsung zal ongetwijfeld beter zijn op alle fronten, maar de restwaarde van Apple producten is erg lekker. Ook al zijn ze oud en hebben ze schade, je kan ze altijd goed verkopen.

 2. Dat is raar. Apple hanteert altijd dezelfde prijzen. Of je nou bij introductie of naar 9 maanden. Heel soms heeft een mediamarkt een aanbieding maar dat zijn een paar tientjes

 3. Wat een onzin verhaal ook weer. Er is weinig dat meer waard wordt na aankoop. En alternatieven komen er altijd. Dan nog blijft de s10 een super telefoon maar dat is de s9 ook nog steeds. Alsof de gemiddelde gebruiker de telefoon van vorig jaar al direct gaat vervangen. Dan moet je wel een hele grote gadget freak zijn.

  • @bjorn_vermeulen: om de 2 jaar is heel normaal tegenwoordig … en dan is het restwaarde verschil net zo groot.

   Ja de eerste investering natuurlijk duurder … maar blijf je bij apple dan is het uiteindelijk goedkoper in de long run… ondanks het beeld dat veel (naive) mensen hebben dat ze veeeeel duurder uit zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *