Facebook koopt navigatie-app Waze voor $1 miljard?

Waze navigatie
Wordt Waze na Instagram de volgende grote overname van Facebook? Het lijkt er wel op.

De Israëlische krant Calcalist weet te melden dat Facebook en Waze al 6 maanden aan het onderhandelen zijn over een overname. Inmiddels zouden de boekhouders en accountants bezig zijn met due diligence en lijkt een definitieve deal dus redelijk dichtbij te komen.

Als overnamebedrag wordt een prijs genoemd tussen de $800 miljoen en $1 miljard. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit deels in aandelen en deels in cash gebeuren. De hoogte van het overnamebedrag zal dus afhankelijk zijn van de koers van het aandeel Facebook.

Voor mensen die niet precies weten wat Waze is zullen we het even kort uitleggen. Waze is een (gratis) navigatie app waar de gebruikers zelf voor de informatie zorgen. Wegen worden in kaart gebracht doordat gebruikers van de app er komen. Het is dus een app die sterk gebruik maakt van crowdsourcing, spelelementen en een sociaal element. Dat zijn natuurlijk allemaal zaken die prima in het straatje van Facebook passen.

Vorig jaar had Waze al zo’n 45 miljoen gebruikers en sinds oktober 2012 werkt Waze al samen met Facebook om het mogelijk te maken je reis te delen. (via: reuters.com)

[gv data=”y3s_S5Mn5VQ”][/gv]

Nog geen reacties

  1. nu zetten mensen op hun facebook profiel: voor 3 weekjes weg op reis, maar dan kunnen ze volgen wanneer je effectief weg bent en weer bijna thuis bent, dit maakt het mensen met slechte bedoelingen wel HEEL makkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *