Kost verkeerde zuinigheid bij OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro kopers?

OnePlus7Pro-Robert-Downey-jr
Ze konden niet zeggen dat er geen budget was…

OnePlus heeft altijd beweerd dat zij voor een zo laag mogelijke prijs het maximale willen doen om de klant tevreden te stellen. Dit argument wordt vooral veel gebruikt wanneer er gevraagd wordt naar een IPS-certificaat om de waterdichtheid van de toestellen te garanderen. Daar doet OnePlus niet aan. Immers, onnodige kosten zouden de prijs verhogen en dat wil men niet dus moet de klant het zonder certificaat doen. Dat klonk logisch, maar dat argument gaat nu niet langer op.

We zien namelijk ondertussen de prijzen oplopen. Zo kost de OnePlus 7 Pro ruim € 700,- en dat is geen budgettoestel meer te noemen. Daarnaast blijkt er ook meer dan genoeg budget te zijn. OnePlus vertelde The Verge namelijk dat zij voor de promotie van de OnePlus 7-serie niemand minder dan de ster uit Avengers: Endgame, Robert Downey Jr. inhuren. Hoewel de deal nog niet 100% rond lijkt heeft hij inmiddels de eerste foto’s op zijn Weibo-account gedeeld.

Het is niet de eerste promotieklus die Downey Jr. voor smartphones doet. HTC huurde de steracteur, die tot de duurste reclamegezichten ter wereld behoort, 6 jaar geleden in voor wereldwijde promotie gedurende twee jaar. Die klus leverde hem $ 12 miljoen op. Hoeveel Downey jr. hier vangt is nog niet bekend. De campagne is namelijk weliswaar alleen op Azië gericht, maar inmiddels is Downey jr. mede door zijn rol in het ook in China immens populaire Avengers: Endgame veel populairder en dus veel duurder.

HTC heeft destijds weinig baat gehad bij de de inspanningen van Downey jr. Wellicht had een certificering een betere investering geweest. Het achterhalen van de kosten van IP-certificering blijkt geen sinecure (lezerstips welkom 🙂 ) maar we vonden wel dat je voor zo’n $ 10.000 tot $ 20.000,- verpakkingen op IP-klasse 65 (de lichtste) kunt laten testen.

Hoewel ik geen marketingstrateeg ben zegt mijn gevoel dat een IP-certificaat meer kopers voor de OnePlus 7 (Pro) oplevert dan het feit dat Robert Downey jr. ermee in zijn handen gefotografeerd is. Daarmee is ook direct de vraag legitiem of de investering in deze reclamecampagne wel aansluit bij het principe van laagste kosten voor de beste service.

OnePlus7Pro-Robert-Downey-jr-2

7 reacties

  1. Nee, dit is geen verkeerde zuinigheid. Ze zullen zelf de waterbestendigheid getest en afgezekerd hebben, maar de officiële licensering kost geld en brengt verder niets.

  2. Volgens Oneplus kost een ip68(want dat zijn ze) 30 dollar per toestel nou voor 30 euro “extra zekerheid” hoef ik niet! Spoel al maanden mijn 6T gewoon af zonder problemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *