KPN start proef: 100Mbps internet op je mobiel [4G]

Try getting a reservation at dorsia now, with your 4G internet!
Wat. De Fuck. Krijgen we zowaar een respectabele internetsnelheid in Nederland?

Jazeker, de tijden van traag mobiel internet zijn straks voorbij. Tenminste, als deze proef een beetje goed uit de verf komt. Zoals bekend start KPN met de uitrol van een landelijk 4G-netwerk dat opereert op de 800Mhz-frequentie. Leuk, maar het kan sneller. En daarvoor zal de 1800Mhz-band worden gebruikt. Voornamelijk in drukke, stedelijke gebieden.

Op de TU Delft is vanaf vandaag een proef gestart met studenten die deze snelheid mogen testen. KPN laat weten:

“Doelstelling van de proef is om ervaring op te doen met het gebruik van 1800MHz en het bereiken van zeer hoge snelheden. KPN vraagt een aantal studenten daarom gedurende drie maanden de prestaties van het 4G netwerk te testen en de eerste gebruikersresultaten te delen. Hierbij kan gedacht worden aan de prestaties bij verschillend gebruik, zoals het downloaden van zeer grote bestanden en het streamen van (live) audio en video.”

Een x aantal studenten mag dus op gratis tablets maandenlang pr0n binnentrekken over het supersnelle 4G-netwerk waarbij maximale up- en downloadsnelheden van respectievelijk 50Mbps en 100Mbps worden behaald. Not bad!

Vodafone is trouwens ook al tijden bezig met 4G en biedt het gratis aan. T-Mobile volgt later en zal louter gebruik maken van de snellere 1800MHz-frequentie. Wij kijken ondertussen rustig toe hoe we hier ontzettend blij zijn met 4G, terwijl ze aan de andere kant van de wereld bouwen aan een 1GBps 5G-netwerk.

3 reacties

  1. Kortom: mobiel internet bij KPN is sneller dan de aftandse vaste ADSL lijntjes. Glasvezel bieden ze maar op bitter weinig plekken aan. Pijnlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *