KPN stopt met toestellease, komt met nieuwe abo’s

Nieuwe abonnementen KPN per 1 juli 2013
Heeft KPN dan eindelijk het licht gezien? Het lijkt er wel op, want per 1 juli aanstaande stoppen ze eindelijk met het leasen van telefoons bij abonnementen. Als je straks een nieuw abonnement afsluit ben je weer gewoon eigenaar van je toestel. Daarnaast lanceren ze ook nog een rits nieuwe abonnementen.

Naast twee instapabonnementen met 100 of 200 belminunten, smsjes en MB’s komen er ook zogenaamde Alles-in-één abonnementen waarbij je 4G internet krijgt (indien beschikbaar) en onbeperkte belminuten en smsjes per maand. Je hoeft dan eigenlijk alleen nog maar te kiezen hoeveel MB internet je wil.

Opvallend is ook dat je straks niet meer bang hoeft te zijn dat je teveel data verbruikt. Als je buiten je bundel gaat hoef je namelijk niet meer bij te betalen, maar wordt je snelheid gewoon (fors) omlaag geschroefd.

Hoewel dit een stap in de goede richting lijkt te zijn is het wel jammer dat KPN nog niet de flexibiliteit biedt zoals T-Mobile dat bijvoorbeeld heeft. Er zijn maar weinig mensen die zitten te wachten op onbeperkt smsjes versturen gok ik zo. En bellen is natuurlijk ook iets van het verleden.

Jesper Eriksen, Directeur Consumenten legt hieronder uit waarom KPN terugkrabbelt met betrekking tot het leasen van toestellen:

“We hebben besloten de abonnementen van KPN Mobiel te vernieuwen omdat de mobiele klanten van KPN ons hebben laten weten meer duidelijkheid vooraf te willen. Over de kosten, maar ook wat betreft het eigenaarschap van het toestel. Daarom stoppen we met het aanbieden van toestel lease in de proposities van KPN Mobiel. Nieuwe abonnementhouders bezitten hun toestel dus vanaf het begin. Huidige leasecontracten met klanten worden uiteraard wel gehandhaafd. Verder blijft duurzaamheid erg belangrijk voor KPN. Zo kunnen onze klanten met het oog op recycling nog steeds hun gebruikte toestellen retourneren.”

Alle nieuwe abonnementen die per 1 juli aanstaande verkrijgbaar zijn kan je hieronder bekijken. Lijken ze jou een beetje aantrekkelijk?

KPN Alles-in-één abonnement prijzen

Klik op het plaatje voor groot, of klik HIER.

3 reacties

  1. Lol 45 euro voor het goedkoopste 4G abonnement.

    Gelukkig stappen ze wel af van dat vage toestel lease. Hoewel ik nog altijd trouw zelf de telefoon koop en er een sim only abonnement bij neem dan ben je toch het goedkoopste uit.

  2. Nog steeds veel te dure (rot)zooi. Over precies 1 maand loopt mijn abbo bij KPN af en ik overweeg echt om over te stappen op T-mobile. Niks mis met hun bereik of whatsowever.
    Het enige leuke van KPN was dat je de abonnementen (gratis) zowel omhoog als omlaag aan kon passen, waar je bij T-mobile alleen omhoog en niet omlaag kan, maar dit geintje begint maandelijks veel te veel te kosten. Want het maakt niet uit welk abonnement je neemt bij KPN, bij hun concurrent ben je voorlopig gewoon altijd goedkoper uit..

  3. Eindelijk, hadden ze dat niet wat eerder kunnen bedenken.. Zit net 2maand bij Vodafone omdat ik niet vast wou zitten aan toestellease of geen zin had om 700€ te betalen voor mijn toestel los. Het data netwerk van Vodafone valt mij echt tegen in vergelijking met die van KPN waarbij je door heel Nederland toch vaak een stuk sneller internet had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *