Krijgt de Galaxy S8 ook GEEN headphone jack?

Krijgt de Galaxy S8 ook GEEN headphone jacks?
Mogelijk heeft Apple een nieuwe trend ontketend.

Apple was in ieder geval niet de eerste smartphonemaker die de 3.5mm achterwege liet. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino is echter wel een hele grote speler. En als een grote speler een zet doet, dan is de kans groot dat anderen volgen. Volgens een bericht van Digital Music News gaat Samsung mee in de ’trend’ van Apple en zal de Galaxy S8 niet beschikken over een headphone jack.

In plaats daarvan stapt de Zuid-Koreaanse fabrikant over op USB-C. Een relatief nieuwe techniek dat door vele (Android) smartphonemakers inmiddels wordt omarmd. Makkelijker wordt het er niet op. Makers van koptelefoons moeten straks oortjes maken met ondersteuning voor diverse type ingangen, tenzij men massaal gebruik gaat maken van adapters. Samsung weigert commmentaar te geven omtrent de berichtgevingen, je zou dit bericht voor nu dus met een korreltje zout kunnen nemen.

11 reacties

 1. Dit gerucht zou ik toch iets serieuzer nemen. Dit soort geruchten doen al veel langer de ronde bij forums voor audioliefhebbers.

  Zelf weet ik niet waarom de 3.5 mm uitgang niet zo geliefd is bij audioliefhebbers, maar feit is wel dat velen de nieuwe alternatieven zeggen te willen omarmen als de nieuwe standard.
  Misschien omdat de flexibiliteit van het ontwerp van koptelefoons groter wordt. Die kunnen dan namelijk hun eigen digitaal naar analoog converter (DAC) gebruiken en samen met een app voor de koptelefoon betekent dat in principe eindeloze mogelijkheden voor het personaliseren van het geluid.

 2. Nee hoor ! Hoef je echt niet bang voor te zijn.
  Samsung heeft geleerd om te luisteren wat klanten willen en na de fout van geen SD kaart en nu de miljarden kostenpost gaan ze echt geen gokje wagen wat duur kan uitpakken.

  De3.5mm jack is here to stay. Audio kwaliteit allemaal Bullshit want men luistert in alles behalve een geluidsdichte studio en al helemaal niet naar lossless digitale bestanden.
  Oftewel de 3.5mm jack is meer dan goed genoeg voor 99.99994 % van de gebruikers en dat is de markt.
  Een echte Audiofiel luistert niet onderweg op een ‘cheap’ mobile device.

 3. Had Samsung niet een zogenaamd grappige opmerking gemaakt over het weglaten van de 3,5mm Jack? Kan me herinneren dat ze dit deden bij release van de Note oid.

  Als ze dan volgend jaar bij de S8 dat ding ook weglaten slaan ze een enorme flater natuurlijk.

 4. Apple is helemaal niet innovatief of trendsetting met het verwijderen van de headphone jack. Er zit maar 1 reden achter en dat is een commerciele.

  Apple vangt geen cent voor headphones die via de reguliere headphone jack worden gemaakt. De lighting port is echter eigendom van Apple. Iedere fabrikant die iets voor de lightning port maakt moet daar fors voor betalen aan Apple.

  Typisch Apple. Prio 1 t/m 100 is geld geld geld geld geld geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *