Krijgt de iPhone 7 een dubbele camera?

Klik
Er duiken alweer geruchten op over de iPhone 7.

Er gaat bijna geen dag voorbij zonder een smartphonegerucht. Het is vandaag de beurt aan de iPhone 7 Plus waar een gerucht over is opgedoken. Meer specifiek een gerucht over de camerasensor.

De iPhone 7S zou er in twee versies kunnen gaan komen. Een met een conventionele cameraopstelling, dus gewoon een lensje aan de achterkant met een flitsertje erbij. De andere versie zou dan een camera met een dubbele lens krijgen.

Dat wordt niet in dezelfde opstelling als HTC invoegde in de One M8, maar twee lensjes vlak naast elkaar. Ook de rol van de lensjes is anders dan die bij HTC. Waar HTC het geheel vooral gebruikte om effecten en gimmicks aan foto’s te kunnen toevoegen, gaat Apple er iets fotografisch verantwoorders mee doen.

Door de overname van een Israëlisch bedrijf genaamd LinX kan Apple nieuwe technieken gaan toepassen. De twee kleine lenzen vangen samen meer licht dan een grote uitstekende lens, en dus kan de telefoon platter worden. Ook kan het beeld van de twee lenzen gecombineerd worden gebruikt om te zoomen, waardoor er 2 à 3 keer optische zoom kan worden toegevoegd.

Het kan ook zijn dat de lensverbetering pas wordt toegevoegd in de iPhone 7S, dan moeten we dus nog bijna een jaar wachten, want eerst is over een half jaar nog de gewone iPhone 7 toe aan een introductie.

Foto via MacRumors

Eén reactie

  1. Nou ik zie daar toch wel softwarematige toepassingen voor die juist een bedrijf als Apple goed kan bedenken.

    Lensje 1 is ultra wide angle en als je inzoemt schakelt de software vanzelf over op het “Tele” lensje.

    Als ze het gaan gebruiken zoals HTC het al eens deed mogen ze het houden, zoals hierboven zie ik wel zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *