Krijgt de PlayStation 5-controller een touchscreen?

Zelfs koelkasten en koffiezetapparaten hebben tegenwoordig touchscreens, dus waarom zou Sony achterblijven?

De PlayStation-controllers zien er al dik 20 jaar hetzelfde uit, met de toevoeging van de joystick als grootste wijziging door de jaren heen. De DualShock 4 heeft een drukgevoellige control pad, maar dat moet volgens DualShockers een serieus touchscreen worden. Zij doken in de patenten van Sony en vonden daar serieuze aanwijzingen voor een dergelijke update.

Het is nog onduidelijk wat Sony precies van plan is met zijn touchscreen. Het control pad wordt tot nu toe amper serieus gebruikt door third party ontwikkelaars, dus in de meeste gevallen is het niet meer dan een veredelde pauze-knop. Daar zal het PlayStation-team dus nog even goed over na moeten denken.

Of we suggesties hebben? Je zou een touchscreen kunnen gebruiken om games interactiever te maken of om extra informatie op te tonen. Denk aan een snelle, tactische wissel in FIFA 21, even op de kaart kijken in Grand Theft Auto 7 of je voortgang bekijken in Red Dead Redemption 3. Voorlopig is het slechts een patent, maar Sony werkt al aan de PS5, dus wie weet kunnen we binnenkort weer met een extra touchscreen aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *