Krijgt de volgende iPhone-generatie een 4K-display?

De iPhone 6-display van dichtbij
Het retina-scherm van Apple was lang de heilige graal, maar inmiddels worden de Amerikanen aan alle kanten voorbij gestreefd. Biedt Sharp redding?

De Japanners hebben namelijk een display in de pijplijn waar zelfs Steve Jobs van onder de indruk zou zijn. Het gaat om een 5.5-inch display met een resolutie van maar liefst 3.840 bij 2.160 pixels, wat neerkomt op 806 pixels per inch. Vergelijk dat maar eens met het scherm van je iPhone 6 Plus, waar je het met ‘slechts’ 401 ppi moet doen.

Het is nog niet duidelijk of Apple en Sharp gaan samenwerken bij de ontwikkeling van een nieuwe iPhone. Of de iPhone 6S of de iPhone 7 daadwerkelijk een 4K-display krijgt, is dus nog even afwachten. Ondenkbaar is het zeker niet, want Sharp leverde al eerder displays voor de iPhone.

Je kunt je overigens afvragen wat je met een dergelijke stortvloed aan pixels moet, want op je smartphone-display zijn de individuele pixels nu al niet meer te zien. Tel daarbij op dat je behoorlijk wat extra rekenkracht en energie nodig hebt op een dergelijk scherm aan te sturen en je zou bijna hopen dat de schermen blijven zoals ze op dit moment zijn.

5 reacties

  1. Apple houdt er hun eigen resoluties op na, het lijkt me sterk dat ze zomaar overstappen op 4k. Daarbij vraag ik me af waarom ze dat zouden doen, ze hebben altijd een mooie balans tussen de capaciteit van de SoC en de resolutie.

    Lijkt me bovendien ook funest voor de op het moment niet zo geweldige accuduur van iPhones..

  2. Beetje dubbelzinnig. In de eerste alinea staat dat Sharp misschien redding gaat bieden omdat de iPhone achter zou lopen om vervolgens af te sluiten door te melden dat je het verschil waarschijnlijk toch niet ziet..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *