Kunstenaar: ik geef een nier voor de gouden Apple Watch

Wie ruilt zijn gouden Apple Watch voor een nier?
Het blijven soms gekke types, die kunstenaars.

Qinmin Liu omschrijft de aanstaande kopers van de Apple Watch Edition als rich and evil, maar toch is het haar doel om zelf vijftig exemplaren van 17.000 dollar te verzamelen. Sterker nog: ze wil graag haar nier afstaan in ruil voor de peperdure, gouden smartwatch van Apple. Dat klinkt nogal drastisch, ware het niet dat het gaat om een kunstproject en de nieren dus niet echt zijn.

“In 2011 hoorde ik over een Chinese jongen, die zijn eigen nier verkocht om Apple-producten te kunnen aanschaffen”, laat Liu weten aan The Daily Beast. “Dat intrigeerde me, want iedereen lijkt gegrepen door het Apple-virus. We kopiëren klakkeloos het gedrag van anderen en dat was voor mij de reden om dit experiment te starten.”

Tot op heden hebben al 31 mensen toegezegd haar een Apple Watch Edition cadeau te doen, dus het lijkt er zowaar op dat het vreemde idee werkt. Mocht het Liu lukken om de vijftig smartwatches te verzamelen, dan is het de bedoeling dat ze in juni te zien bij een tentoonstelling in San Francisco.

2 reacties

  1. Dat er serieus mensen zijn die een onderdeel van hun lichaam verkopen om een gebruiksvoorwerp van een bepaald merk te kunnen aanschaffen, wat binnen enkele jaren totaal achterhaald is.

    Faith in humanity lost (again)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *