L.A. koopt voor $30 miljoen iPads voor schoolkinderen

L.A. koopt voor $30 miljoen iPads voor schoolkinderen
De op een na grootste scholengemeenschap in Los Angeles, de L.A. Unified School District, heeft Apple een leuke dag bezorgd. De tabletverkopers uit Cupertino hebben namelijk een order binnengehaald om 31.000 iPads te mogen leveren aan schoolkinderen.

De scholengemeenschap zou $678 betalen per iDevice om de kinderen op den duur boekloos naar school te laten gaan. De iPads komen voorgeïnstalleerd met educatieve software. Het overige lesmateriaal kan gedownload worden via de app van uitgever Pearson. Ook Apple-applicaties als iWork, iLife en iTunes worden er vooraf opgezet.

Windows heeft nog wel even geklaagd bij de gemeente, en aangedragen dat de meeste bedrijven hún producten gebruiken, en schoolkids hier uitermate goed op worden voorbereid als ze tablets met Windows in de handen gedrukt krijgen. Uit een onderzoek kwam echter naar voren dan zowel leraren als studenten de iPad het fijnst en kwalitatief hoogwaardig vonden. Ergo: er werd voor Apple gekozen.

Vanaf de herfst worden de iPads onder 31.000 leerlingen verdeeld. Ongeveer tegelijkertijd met de start van de Nederlandse Steve Jobsscholen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *