L.A. stopt met uitdelen van iPad’s aan scholieren

iPad school LA
Het leek zo’n goed plan: geef 650.000 scholieren in Los Angeles een iPad en ze kunnen leren als nooit tevoren. Helaas bleek al snel dat de scholieren veel beter met iPad’s overweg konden dan de IT afdeling van de school. Studenten sloopten de beveiliging en konden de iPad gelijk voor leuke dingen gebruiken in plaats van nuttige.

Het idee van het Los Angeles Unified School District (LAUSD) was om voor een bedrag van $1 miljard alle 650.000 leerlingen binnen een jaar te voorzien van een iPad en de bijbehorende infrastructuur aan te leggen. Uiteraard moesten die iPad’s voorzien worden van een ‘beveiliging’ zodat alleen schoolgerelateerde zaken gedaan konden worden.

Het uitdelen van iPad’s is vorige week van start gegaan, maar nu blijkt dat studenten zonder al te veel moeite de beveiliging kunnen verwijderen. Ze hoeven alleen maar hun profiel te verwijderen en daarna zijn ze in staat om te doen en laten wat ze willen.

Omdat de boel zo makkelijk te kraken is heeft LAUSD besloten om tot nader order te stoppen met het verspreiden van iPad’s onder scholieren. Er zal pas weer worden gestart met het uitdelen van iPad’s op het moment dat de beveiliging wel op orde is. (via: latimes.com)

Nog geen reacties

  1. Dat is toch geen beveiliging? Dat is ongeveer net zo veilig als een postit met je naam op een chocoladetaart hangen en de taart vervolgens bij de lokale bridgeclub in de koelkast bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *