Lanceert Apple haar muziekstreamingdienst in juni?

Muziekdienst-Apple
Het is alweer een tijd geleden dat Apple Beats overnam, maar in juni zullen we hoogstwaarschijnlijk de eerste gevolgen van de overname gaan zien.

Volgens 9to5Mac (die met anonieme bronnen dichtbij Apple sprak), zal Apple een nieuwe muziekdienst lanceren die gebasseerd is op de technologie van Beats.

Er werd eerst verwacht dat we deze streamingdienst in maart al onthuld zou worden, maar interne problemen bij Apple zouden voor de nodige vertraging hebben gezorgd. Zo waren sommige werknemers van Apple niet blij met het feit dat belangrijke posities van de dienst naar Beats-medewerkers zouden gaan.

Geen iOS-app
In mei 2014 werd Beats (van Dr. Dre en Jimmy Iovine) overgenomen door Apple. Ondanks het feit dat de onaangekondigde muziekdienst dus gebaseerd is op die van Beats, zal het design volledig onder handen zijn genomen door Apple.

Ook zal het geen opzichzelfstaande app worden, maar een functie die wordt ingebouwd bij bestaande apps en programma’s die al op iOS-apparaten te vinden zijn. Denk hierbij aan de muziek-app of het iTunes-programma. Het gerucht dat Apple een muziekdienst op alle iPhones en iPads zal installeren komt op deze manier dan alsnog deels uit.

Android app(!?)
Het meest opvallende nieuws is misschien nog wel dat er ook een Android-app zal verschijnen, waarmee gebruikers van Apple’s muziekdienst gebruik kunnen maken. Windows Phone zou volgens de bronnen (voorlopig) geen eigen applicatie krijgen.

Abonnementskosten
Gebruikers krijgen de keus om 9,99 dollar per maand, of 99,99 per jaar te betalen om onbeperkt gebruik te maken van de muziekdienst. Europese prijzen zijn nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *