Leanflix: het aanbod van alle streamingdiensten op een rij

Leanflix
Geen idee welke film je wilt kijken en geen zin om de catalogus van Netflix, HBO, iTunes en meer door te bladeren? Leanflix laat je in een oogopslag zien wat het filmaanbod is van alle streamingdiensten bij elkaar, en ordent ze ook nog eens op een handige manier.

Het design van Leanflix is heel simpel, en vooral overzichtelijk. In de linkerbalk kun je aangeven welk genre je zoekt, en filter je onder meer op IMDB-score en de gebruikersscore van Rotten Tomatoes.

Als je een film gevonden hebt in de lange lijst die de website presenteert, dan krijg je er direct een link bij om hem te bekijken via de streamingdienst die jouw voorkeur heeft. Leanflix ordent overigens alleen betaalde diensten, dus Popcorn Time valt buiten de boot.

Niet gelokaliseerd
Voorlopig zit Leanflix nog in een bèta, en wordt er nog geen gelokaliseerd filmaanbod aangeboden. Je zult dus nog even moeten checken of de film bijvoorbeeld ook in het Nederlandse Netflix-aanbod beschikbaar is, tenzij je natuurlijk stiekem de Amerikaanse (veel uitgebreidere) versie gebruikt.

Een handige extra functie van Leanflix is de mogelijkheid om een lijst bij te houden van de films die je echt niet mag vergeten, extra handig omdat je op deze lijst dus meerdere streamingdiensten tegelijk bij kunt houden. Ook kun je films taggen met ‘gezien’ of ‘verbergen’ om ze uit de zoekresultaten te verwijderen. Probeer Leanflix hier zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *