Leer programmeren terwijl je Minecraft speelt

LearnToMod
Miljoenen gamers plaatsen voor de lol blokjes in Minecraft. Met deze nieuwe service kun je er nu ook mee leren coderen terwijl je speelt.

Met LearnToMod transformeer je Minecraft in een reusachtige coderingstutorial. Mods zijn namelijk een groot deel van het immense succes de game. Dankzij deze mods kunnen spelers allerlei nieuwe functies aan de game toevoegen, die de meest bizarre dingen mogelijk maken.

In het begin van de LearnToMode-studie plaats je blokken in Minecraft om de basisregels van het programmeren te leren. Daarna stap je over naar JavaScript. Stephen Foster, mede-oprichter van LearnToMod legt uit waarom juist deze game hier zo goed voor werkt.

“Kinderen stoppen al zo ongelofelijk veel tijd in Minecraft omdat ze het leuk vinden, dus daarom was het relatief gemakkelijk om er ook een educatieve waarde aan toe te voegen.”

Modding studio
In een speciale Modding Studio stel je stap voor stap je mod samen. Daarna kun je in een eigen private Minecraftserver jouw programmeercreaties uittesten. Hierin is het ook mogelijk om je vrienden uit te nodigen, zodat zij kunnen zien wat je in elkaar gezet hebt. Honderden videotutorials moeten ervoor zorgen dat je alle problemen waar je tegenaan loopt snel kunt herkennen en oplossen.

Voor dertig dollar kun je drie maanden lang lid worden van LearnToMod, inclusief de private server en de videotutorials. Bekijk hieronder een introductievideo van deze vernieuwende manier van lesgeven. Volwassenen die ook het coderingswereldje in willen duiken kunnen deze studie misschien beter overwegen.

[gv data=”rTmMYGfZa8o”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *