Legendarische game CS:GO is compleet omgegooid

Auteur: , 1 Reactie
Awesome!

Nieuwe gamemodus en een compleet nieuw verdienmodel.

Sinds de release van Counter-Strike: Global Offensive in augustus van 2012 is de game van Valve een instant klassieker en tot op de dag van vandaag een van de spellen met de meeste gelijktijdige spelers en een van de bestverkochte games op Valve’s eigen platform Steam. Best vreemd dus, dat het Amerikaanse bedrijf de game volledig om durft te gooien.

Vriendenprijsje?
Er zijn namelijk gisteren (voor mij plotseling) twee gigantische veranderingen doorgevoerd aan de legendarische game. Enerzijds is de game – die tot dusver altijd zo’n €10 euro kostte en regelmatig voor spotprijzen in de aanbieding was – nu volledig gratis!

Yup, je leest het goed. Valve heeft er kennelijk voor gekozen om een van hun paradepaardjes wat betreft verdienmodel helemaal opnieuw in te richten, zo melden ze in dit blogbericht. De volledige game inclusief alle modi, matchmaking en in-game items is dus nu voor iedereen vrij verkrijgbaar.

Spelers die de game al hebben aangeschaft (en dat zijn er nogal wat) worden hiermee natuurlijk niet genaaid. Althans, maar een beetje… Betalende spelers krijgen een Prime-status. Naast een in-game statussymbool van ‘ik heb centen, jongens’ worden Prime-leden alleen met elkaar in games gematcht. Het ‘plebs’ speelt dus onderling terwijl de elite (zo’n 25 miljoen spelers) met elkaar vecht.

Overigens is het niet echt een statussymbool, want gewone spelers kunnen de Prime-status ook verdienen door in-game Rank 21 te halen en een telefoonnummer aan je account toe te voegen. Prime-spelers hebben verder toegang tot een aantal exclusieve skins, items en souvenirs.

CS:RO(yale)
Daarnaast gaat ook CS:GO mee in de hype van het afgelopen jaar. Verreweg de meest gespeelde game op het platform Steam is PUBG (een piek van 840.000 gelijktijdige spelers, vandaag) terwijl CS:GO ‘slechts’ 450.000 spelers trok. Als Valve wat van die spelers weg kan snoepen bij PUBG, of beter nog, bij Fortnite, dan behoudt de klassieker ook de komende tijd nog een gigantische spelersbasis.

De modus, Danger Zone genaamd, is een relatief traditiegetrouwe battle royale-modus waarbij in dit geval 18 spelers in een map vechten om als laatste over te blijven. Maar in tegenstelling tot de meeste games in het sub-genre maakt Danger Zone gebruik van een geld-systeem. Je moet geld verdienen in de game (en ligt ook geld verspreid in de wereld) en via een tablet kun je welbekende CS:GO wapens kopen. Die worden vervolgens bij je bezorgd door een drone.

Nu zitten er niet alleen welbekende pareltjes als de AWP, AK en Glock in; er zijn nieuwe wapens toegevoegd en meelee (vuisten, hakbijl etc.) speelt nu ook een rol. Verder lijken reviven, elkaars drones neerschieten en equipment stelen en het gooien van wapens allemaal nieuwe mechanieken in de CS:GO-wereld te zijn. Kortom, een hoop nieuws om uit te vinden. Check de game hartstikke gratis via Steam.

Daarover gesproken, recentelijk maakte Epic Games bekend met een stevige concurrent voor Steam te komen. Wellicht dat het gratis maken van CS:GO een slimme manier van Valve is om meer spelers naar hun platform te lokken. Fortnite is immers ook gratis.

Foto @Valve1 reactie

Sinds 2012? Man 1.6 was al een klassieker!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).