Legendary Pokémon-event loopt helemaal in de soep

Zo had het event eruit kunnen zien
Het event had er zo uit kunnen zien, maar bestond daarentegen uit teleurgestelde fans en een uitgejouwde CEO.

Het veelbelovende Pokémon GO Fest dat gisteren plaats zou vinden in de Amerikaanse stad Chicago, is volledig in de soep gelopen. Vele Pokémon-fans kwamen van heinde en ver om voor het eerste legendary Pokémon te kunnen vangen, maar konden daarentegen zelfs geen fatsoenlijk signaal vinden.

Het Pokémon GO Fest moest fans van de revolutionaire game bij elkaar brengen en voor het eerst introduceren aan bijzondere Pokémon die anders niet te vangen zijn. Bij aankomst werd daarentegen duidelijk dat het spel – zoals in de eerste paar maanden na de release – praktisch onspeelbaar was. In de bovenstaande Tweet zegt Pokémon GO-maker Niantic dat het zich bewust is van de slechte connectie. Recente berichten van onder andere The Verge stellen dat de problemen langzaam verholpen zijn.

De bezoekers hebben $100 dollar aan Pokécoins gekregen, en kregen uiteraard ook het geld voor hun toegangskaarten terug. Dat weerhield de menigte er daarentegen niet van om Niantic-CEO John Hanke even goed aan te pakken. Hij werd tijdens zijn excuses volledig uitgejouwd. Enigszins terecht, want het terrein van het evenement had natuurlijk beladen moeten zijn met signaalontvangers; om nog maar te zwijgen over de servers die op en top hadden moeten zijn.

Over een maand zal eenzelfde festival ook in Nederland plaatsvinden. We mogen ervan uitgaan dat Niantic van deze pijnlijke situatie heeft geleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *