Lego haalt zijn Cuusoo project uit de betafase


Met Cuusoo was het mogelijk om zelf gemaakte Lego projecten te laten produceren door Lego. Met een nieuwe naam wordt het project nu beschikbaar voor iedereen.

Lego Cuusoo werd gelanceerd in 2008 speciaal voor de Japanse markt. Door middel van stemmen kon je een keuze maken uit jou favoriete ontwerp of er zelf één indienen. Zodra een ontwerp 10.000 stemmen behaalde ging Lego serieus over het idee nadenken. Dit resulteerde in Lego sets van de Shinkai 6500, een onderwatervoertuig, en het Japanse Hayabusa ruimtevaartuig.

Door de populariteit van het Cuusoo project werd het in 2011 in de rest van de wereld geïntroduceerd. Hierdoor kwamen sets zoals die van Minecraft en Back To The Future beschikbaar. Deze sets werden in kleine oplages gemaakt en bleken zeer succesvol.

Nu heeft Lego bekend gemaakt dat het Cuusoo project op 30 april zal sluiten. Maar niet getreurd want met een nieuwe naam gaat Lego op dezelfde voet verder. Onder de naam Lego Ideas wordt het project voortgezet en zal het nu ook voor kinderen vanaf 13 jaar beschikbaar zijn.

Nu dat Lego alles in eigen beheer gaat opzetten zullen er waarschijnlijk meer projecten beschikbaar komen. Ik denk dan ook dat het stemmen een stuk sneller zal gaan en daardoor de Lego sets sneller beschikbaar zullen komen. Mijn laatste stem is gegaan naar een Star Wars Providence Destroyer die de 10.000 stemmen bijna heeft gehaald.

Wat zou jij graag nog een keer in een Lego set zien willen veranderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *