LEGO Mars Rover Curiosity set aangekondigd [video]


Goed nieuws, spacenerds en mensen die weigeren op te groeien. LEGO heeft aangekondigd om de Mars Curiosity Rover als een bouwpakket aan te bieden!

Op de site LEGO Cussoo kunnen mensen ontwerpen insturen die dan bekeken worden door LEGO zelf en mogelijk in productie worden genomen. Je kunt op deze site stemmen op je favoriete model, en schijnbaar zijn er dus genoeg ruimtegeeks die hun eigen Curiosity Rovertje willen bouwen. Helaas niet interactief, wel supercoole vulling voor je nachtkastje.

Het modelletje, ongeveer het formaat van je handpalm, is ontworpen door een rocket scientist bij NASA, die ook aan de echte Rover heeft gesleuteld. Hij stuurde het ontwerp in, kreeg de vereiste 10.000 stemmen, en won toen de laatste selectieronde. De verliezers waren een gigantisch model van de Jawa Sand Crawler uit Star Wars IV, en een kit geïnspireerd door de game Portal.

Het is niet bekend wanneer en of dit dingetje naar Nederland komt en wat het gaat kosten. Maar dankzij het internet zullen er genoeg jongens (jong en oud) zijn voor wie de prijs en beschikbaarheid bij de lokale Bart Smit niet uitmaakt, die halen het wel ergens anders vandaan als het niet via de officiële weg kan.

Zie de officiële aankondiging in dit filmpje:
[gv data=”C_1EjqxEVW8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *