Lekker pingen! BlackBerry Messenger ook op Android & iOS

BlackBerry Messenger
Last van heimwee sinds je bent overgestapt van een BlackBerry naar een iPhone of Android-telefoon? Dan is er goed nieuws! Over enkele maanden kan je het oude vertrouwde BBM ook gewoon gebruiken op een toestel met iOS of Android.

Als we BlackBerry mogen geloven wordt BBM nog deze zomer beschikbaar op iOS6 (en hoger) en Android 4.0 (en hoger). Je kan dan weer lekker chatten (ook in groepen), foto’s sturen en gesproken berichten versturen. Later zou er ook nog de mogelijkheid komen voor videogesprekken en bellen via internet.

Wist je trouwens dat er maandelijks nog 60 miljoen mensen gebruik maken van BBM? Maar liefst 51 miljoen mensen gebruiken hun Crackberry gemiddeld 90 minuten per dag. Overigens wordt de helft van alle berichten binnen 20 seconden na ontvangst gelezen. Per dag worden volgens BlackBerry meer dan 10 miljoen berichten verstuurd en ontvangen.

Als we dat vergelijken met WhatsApp dan zien we dat de groene concurrent 200 miljoen actieve gebruikers heeft en dat er (gemiddeld) per dag 18 miljard berichten worden verzonden en ontvangen.

Ben jij bereid om, uit nostalgische overwegingen, WhatsApp te verlaten voor het gratis BlackBerry Messenger?

7 reacties

 1. Tja, op zich een goed idee. Krijg er echter wel een soort laatste strohalm-gevoel bij, ik denk niet dat deze actie ze gaat redden..

 2. Die laatste zin doet geloven alsof whatsapp zo ontzettend duur is. Als je 79 cent overweegt in je keuze tussen whatsapp of BBM dan kun je maar beter BBM kiezen..

  • @aallex: het is bij veel mensen niet zozeer het probleem dat de 0,79 euro moeten betalen, maar meer het feit dat (te) beperkte mogelijkheden zijn om te betalen.

   Momenteel kan je via de Google Play Store alleen betalen via een creditcard en het is nou eenmaal een feit dat er meer mensen in Nederland zijn zonder een creditcard dan met een creditcard.

   Voor redelijk wat mensen wordt er dus een ‘drempel’ opgeworpen. Deze is uiteraard met de nodige wil wel te overkomen, maar het verwijderen van WhatsApp en overstappen op een andere (gratis) app zoals Skype, Viber, Facebook Messenger, BBM, Google Babel/Hangouts, LINE of een van de vele andere is dan snel gemaakt.

   • @robertr: Klopt, er zijn genoeg mensen die problemen hebben met de geboden betaalmethoden en niet het bedrag. Voor de iPhone kan men een itunes kaartje kopen van €15 bij een willekeurige supermarkt maar dan heb je wel een heleboel tegoed over. Voor android wordt het al ietsje lastiger. Omdat ik dit probleem om mij heen al een paar keer tegen kwam ben ik een paar maanden geleden begonnen met http://www.whatsappideal.nl, dit is een oplossing voor een probleem tot whatsapp zelf ideal aan gaat bieden. overigens zijn ook iPhone gebruikers welkom die alleen Whatsapp willen hebben en niet €15 aan apps.

 3. Ik denk dat mijn vrouw er erg blij mee zal zijn. Die loopt altijd te mopperen op haar Crapberry. Maar ze komt uit Indonesië. Ze gebruikt BBM heel veel, want in Indonesië heeft 90% van alle mensen een BB. RIM is daar heel groot.. die hebben daar echt heel de markt.. daar heeft niemand anders.. ze hebben allemaal een BB. Ze wil echter erg graag een iPhone. Die krijgt ze ook van mij.. dus dan kan ze na de zomer lekker met haar vriendinnen blijven chatten op BBM met haar vriendinnen in Indonesië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *