Lenovo introduceert de Tab V7

lenovo-Tab-V7
De Lenovo Tab V7 is smartphone en tablet ineen en lijkt een goede comeback.

In het verleden kreeg Lenovo vaak kritiek op haar smartphones en reageerde men niet altijd even prettig. Daarom besloten wij vanmorgen de nadruk te leggen op de lancering van de lijn laptops en desktops tijdens MWC 2019. Nu de volledige specificaties van de smartphone en tablet combo van Lenovo binnen zijn, lijkt het erop dat men de kritiek toch begrepen heeft en een goede revanche heeft genomen. We zetten de specificaties van dit toestel op een rij.

Het eerste dat opvalt aan de Lenovo Tab 7 is het grote Full-HD, IPS LCD-scherm van liefst 6,9″ en 18:9 beeldverhouding. Het toestel is 7,9 mm dik, wat een nog robuustere uitstraling geeft. De krachtig ontworpen zwarte behuizing zorgt ervoor dat het toestel toch niet log oogt. Met een screen-to-body ratio van 81% kun je zonder moeite een film kijken of in bed een boek lezen van het scherm. Tegelijkertijd is deze smartphone toch zo compact dat deze nog in een zak of tasje past.

In de techniek zie je wel terug dat de functies van een laptop en tablet gecombineerd worden. Zo maakt de Snapdragon 450 processor niet echt indruk en lijken ook de camera’s van 13 MP aan de achterzijde en 5 MP aan de voorzijde niet overdreven luxe. Opties zoals HDR, night modus, panoramamodus en Bokeh-effect zorgen volgens Lenovo toch voor verrassend goede foto’s en video’s. Met 4 GB RAM en 64 GB opslagcapaciteit kun je lekker jouw gang gaan. Als je toch meer opslagcapaciteit wilt kun je altijd een micro-sd-kaartje op de plek van de tweede simkaart toevoegen.

Wat opvalt in positieve zin is de grootte van de batterij, die met 5180 mAh-capaciteit volgens de fabrikant garant staat voor een hele dag plezier zonder opladen. Verder is als besturingssysteem Android 9 (Pie) geïnstalleerd en ontbreken ook handige opties zoals een vingerafdruksensor, GPS, Bluetooth en naast de 2 ingebouwde speakers een 3,5 MM Jack plugin niet. De fabrikant verkoopt de Lenovo Tab V7 als een tablet die als bonus als smartphone te gebruiken is. De vanaf-prijs van € 249,- levert in dat opzicht bezien wel waar voor jouw geld. Deze Lenovo Tab V7 wordt vanaf april verwacht. Of deze dan beschikbaar is bij Nederlandse verkooppunten is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *