Let op! Belangrijk probleem met Samsung Galaxy S10 en Note 10

samsung-galaxy-s10-vingerafdrukscanner-probleem
Samsung erkent het probleem en zoekt een oplossing.

Eerder dit jaar werd al bekend dat je de vingerafdruksensor van de Samsung Galaxy S10 kunt foppen met een 3D-printer. Hoewel dat natuurlijk niet de bedoeling is valt de impact van zo’n lek mee.

Nu blijkt echter dat er grotere problemen zijn met de vingerafdruksensor van Samsung. Wanneer je een screen protector van een derde partij gebruikt, het toestel automatisch ontgrendelt zodra er een willekeurige vinger op de in-display geplaatst wordt. Daarmee kan iedereen die jouw Samsung Galaxy S10 in handen krijgt de smartphone ontgrendelen.

Samsung weet nog niet precies wat de oorzaak is van dit belangrijke probleem. Men vermoedt dat het iets te maken heeft met de transitie van geluidsgolven. Dat lijkt een logische verklaring. De vingerafdruksensor werkt namelijk, in tegenstelling tot die van veel concurrenten, op geluid. Op het moment dat je de geluidsgolven dempt door daar een barrière van egale dikte overheen te plaatsen is de meting minder nauwkeurig. Je zou dan echter verwachten dat de sensor geen enkele vinger herkent in plaats van elke willekeurige vinger.

Samsung werkt aan een patch om dit probleem softwarematig te corrigeren, maar het is nog niet bekend wanneer deze uitkomt. In de tussentijd is het dus verstandig een andere beveiligingsmethode te gebruiken. Gezichtsherkenning ligt dan voor de hand. Het is echter bekend dat daar ook problemen mee zijn door het Infinity-display.

Het lijkt er dus op dat je voorlopig jouw toevlucht zal moeten nemen tot de vertrouwde veiligheidscode. 0000 en 1234 zijn dan weer minder goede ideeën.

Update: inmiddels wordt gerapporteerd dat ook de Samsung Galaxy Note 10 met screenprotector met een willekeurige vinger te ontgrendelen zou zijn.

Via: Reuters
Foto: Samsung Nederland

Nog geen reacties

 1. Misschien ideetje voor Samsung om eens een FaceID-tegenhanger te maken. Ik was er een beetje huiverig over dus mijn telefoon heeft nog een ‘oude’ vingersensor, maar bij mijn iPad nam ik het op de koop toe en het werkt perfect. Ik dacht dat je TouchID zou missen maar dat doe je absoluut niet. Irisscanner zoals op de S8 was wel een goede tegenhanger op papier maar het werkte te omslachtig.

  Je kunt Apple fanboy zijn of niet maar FaceID is toch wel één van de betere oplossingen van de afgelopen tijd. Niet dat Samsung en hun ultrasone sensor nou belabberd werken, maar als de kritiek is dat Samsung nog de enige is die innoveert, dan mogen ze van mij wel eens een FaceID-achtig systeem uitbrengen.

  • @720s: innovatie komt al lang niet meer bij “de grote jongens” vandaan. Kijk je naar de relatief kleine spelers (vooral in Europa) dan zie je genoeg innovatie. Maar goed…..wat de boer niet kent….

 2. M’n pocophone lijkt dit soort problemen helemaal niet te hebben.
  unlocked echt nooit met de verkeerde vinger of van iemand anders.
  En dit is een 250,- budget telefoon. (Zoals OnePlus dat ooit deed).
  Vind fingerprint wat dat betreft wel fijn, elke vinger kan daarbij ook een handige extra shortcut zijn. (minus 2 handige unlock hou je dan dus 4 functies per hand over. Zelf gebruik ik mn middelvinger vaak om hem in mn broekzak te stoppen, en dan raak ikde fingerprint al snel aan dus de midelvinger heb ik niet in gebruik). toch nog 7 vingers over. Zou graag meer van dat soort buttons zien zelfs 😛 (Shoulderbuttons, desnoods opde rug die een L1, L2, of L3 (3 vingers) detecteren? etc)

 3. ‘In de tussentijd is het dus verstandig een andere beveiligingsmethode te gebruiken.’

  Onzin natuurlijk. Wat het probleem is, is dat de S10 elke vinger accepteert nadat je je vinger registreert MET dat hoesje er op. Omdat het van siliconen is herkend de S10 het als een vinger en maakt een blanco registratie. Vervolgens kan met elke vinger die tegen het siliconen wordt gedrukt het toestel worden ontgrendeld.

  Oplossing is dus heel simpel; vingers registeren ZONDER siliconen case, dan pas je screen protector er op….zucht.

  • @ffw88: precies …. Hetzelfde als dat in een nieuw huis is ingebroken zonder sporen, want men heeft de deuren nooit op slot gedaan.
   Een gebruikersfout die zo achterlijk dom is dat je je afvraagt waarom het het nieuws haalt.

   • @turbobrick: Idd, je gaat je Face-ID toch ook niet voor het eerst registreren met een plastic zak over je hoofd en dat vervolgens iedereen met een plastic zak in je telefoon kan komen?

    Wordt nu naar buiten gebracht net of je in iedere S10 kunt komen als je zo’n siliconen hoesje koopt en over een willekeurige S10 zet.

  • @ffw88: Het blijkt anders te zijn. In een filmpje leert iemand een vingerafdruk in zonder case en laat zien dat het goed werkt zonder case. Met een andere vinger kan hij de telefoon niet unlocken.

   Vervolgens houdt hij de case tegen de telefoon en hij kan hem met zijn verkeerde vinger de telefoon unlocken. Dat is natuurlijk wel kwalijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *