Levensgrote hologrammen in je woonkamer [video]

Levensgroot hologram
In films en series zijn hologrammen in allerlei vormen en maten al jaren zo ingeburgerd, dat we bijna zouden vergeten dat ze deels nog altijd sciencefiction zijn. Maar Provision 3D Media wil levensgrote hologrammen naar onze woonkamer brengen.

Om techniek hiervoor te ontwikkelen probeert het bedrijf via Kickstarter 950.000 dollar op te halen. De ontwikkelingen zijn al in een redelijk gevorderd stadium. Momenteel kan men al kleinere hologrammen projecteren zonder dat er speciale hulpmiddelen nodig zijn om ze te kunnen zien. Zelfs interactie met de hologrammen is al mogelijk.

Om de volgende stap te kunnen zetten naar levensgrote hologrammen die zwevend en dus volledig los van de bron kunnen worden geprojecteerd, moet een speciale lichtbron worden ontwikkeld, die geen gebruik maakt van laser. Het bedrijf heeft hiervoor al bijna 40 patenten op zak.

In onderstaande video geeft Curt Thornton, oprichter van Provision, een interessante korte uitleg van wat zijn bedrijf voor ogen heeft en wat voor rol hologrammen in onze toekomst kunnen spelen. Het loopt op Kickstarter helaas nog niet echt storm. Integendeel, met nog 17 dagen te gaan staat de teller pas op 12.450 dollar, van het kleine miljoen dat Provision zegt nodig te hebben.

[gv data=”tY5NpEiBMgk”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Nou, succes er mee! Met dat filmpje krijgt ie van mij niets! Sowieso zonder medium een hologram maken wil ik eerst wel eens in het echt zien. Lijkt me onmogelijk met de huidige technieken, en 2 laserstralen met elkaar laten kruizen in lucht…nee eerst maar een mooie demo aub! ps 2de link doet het niet.

  2. Coming to think of it…hij haalt waarschijnlijk alleen geld op om een patent-troll te kunnen worden: veel rechtszaken aanspannen om iteraties op een oud -en niet patenteerbaar- idee te kunnen sue-en. Als-ie die 40 patenten al heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *