LG G Flex is officieel, en ontzettend krom

LG G Flex
Daar is-ie dan. Na een reeks lekfoto’s kunnen we nu officieel kennis maken met de LG G Flex, een telefoon met een gebogen scherm.

Het is een nieuwe hype onder Koreaanse telefoonbouwers. Nadat Samsung onlangs de Galaxy Round met een gebogen scherm over de breedte voorstelde, komt LG met een telefoon die in een banaanhouding ligt. Volgens LG is de ergonomische houding tijdens het bellen daarom beter en wordt videokijken er fijner van (hetzelfde principe als met LG’s gebogen televisies).

720 p en knoppen op zijn rug

De LG G Flex heeft een 6-inch OLED display met een hd-resolutie (720p). De kromme telefoon heeft een dikte van tussen de 7,9 en 8,7 mm en weegt 177 gram. Hij wordt aangedreven door een Snapdragon 800 processor – de krachtpatser die we kennen uit de Sony Xperia Z1 en Galaxy Note 3 – en kent een kloksnelheid van 2,26GHx. Het werkgeheugen bedraagt 2GB en aan de achterkant is een 13 megapixel camera geplaatst. met daaronder een schuif/bedieningsknop zoals de G2 dat ook heeft.

LG G Flex

Zelfhelend

Over die achterkant gesproken: LG claimt dat er een zelfhelend laagje overheen zit dat ze vergelijken met Wolverine uit X-Men. Kleine krassen verdwijnen hierdoor in luttele minuten. Kijk, dat is nog eens vooruitgang, als het tenminste een beetje werkt.

De forse telefoon, uitgerust met een 3.500 mAh accu, komt volgende maand in Zuid-Korea uit. Voor welke prijs is nog onbekend, maar in tegenstelling tot de Galaxy Round verwachten we hem wel in andere landen. LG heeft namelijk aangegeven op een later tijdstip meer bekend te maken over een internationale uitrol.

[lg_folder folder=”LG/G_Flex_Curved/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

7 reacties

  1. Mooi dat ze voor een totaal zinloze feature als een gebogen scherm op de marketingafdeling daar toch nog ‘functies’ aan kunnen geven als ‘beter video kijken’ en ‘ergonomisch bellen’.

  2. Mensen die “het nut” er van niet snappen moeten even verder denken. Fabrikanten zijn nauwelijks in staat dit in grote aantallen te produceren omdat het nog vrij kostbaar is. We gaan in de toekomst naar flexibele schermen en zie dit als een tussenstap.

    Wil je gewoon met een smartphone rondlopen die net even anders is dan al die andere smartphones die op elkaar lijken? Dan kies je zo iets. Gewoon, omdat.

    Riep iedereen in het begin ook niet dat niemand een 5 of 6 inch smartphone zou kopen? Moet je nu eens zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *