LG lanceert nu al het meest overbodige product van 2016

LG lanceert TV met 8K-resolutie
Kleine hint: het is een nieuwe televisie.

De Zuid-Koreanen nemen namelijk een 8K-televisie mee naar de technologiebeurs CES in Las Vegas. Het scherm heeft een doorsnee van liefst 2,49 meter, dus de hoge resolutie is geen overbodige luxe, ware het niet dat je er uiteindelijk helemaal niets aan hebt. Je mag immers al blij zijn als je content in volledige resolutie kunt bekijken op een 4K-tv.

Het is nog niet bekend wat de 98″ televisie met 8K-scherm moet gaan kosten, maar ga er maar vanuit dat je er minimaal 100.000 euro voor over moet hebben. Maar goed, dan heb je ook wat, want je kunt op z’n minst een paar jaar vooruit voordat je eindelijk films en series in 8K-resolutie kunt bekijken.

3 reacties

 1. 3D….nope
  Curved….. nope

  Blijkbaar wil de consument niet dat er geïnnoveerd wordt op de tv markt. Om toch door te ontwikkelen gaan de fabrikanten het beeldkwaliteit verbeteren door o.a. het aantal ppi te verhogen. Wat moeten ze dan laten zien? Een 98 inch 4K bestaat al. Voor de gemiddelde huishouden idd overbodig maar het gaat er (bij zo’n beurs) om dat je laat zien wat je in huis hebt als fabrikant zijnde.

  • @ffw88: Kun je het de consument aanrekenen dat 3D en Curved niet echt aanslaan?
   Ik ken niemand die thuis met een 3D brilletje op de bank gaat zitten en curved schermen vertekenen als je er niet perfect recht voor zit.

   De maximum resolutie die het menselijk oog op enigszins normale TV-formaten kan onderscheiden was met 1080p al bereikt en sinds plasma en OLED zijn er ook panelen met fatsoenlijke zwartwaardes en beeldcontrast.
   De volgende stap is simpel: kleurweergave. De beschikbare kleurruimte is in de huidige video (en film!) standaarden nog steeds erg beperkt en de schermen kunnen ook lang niet alles weergeven. De fabrikanten zijn nu hard bezig met nieuwe standaarden zodat er ook meer kleurruimte beschikbaar komt voor video. Geschikte panelen voor TV’s volgen daarna vanzelf.

 2. Dit is al gepresenteerd in ons eigen land tijdens de IBC beurs in de RAI dit jaar. De 8k tv’s worden als ik het goed heb begrepen gebruikt bij de eerstvolgende olympische spelen. Ik was daar aan het werk en liep veel over de beurs rond (Beveiliging). Heel erg bizar hoe scherp 8k is, er hing een vergrootglas naast en zelfs toen kon je de pixels niet uit elkaar houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *