LG patenteert bijzondere opvouwbare smartphone

Doe mij er maar een
Of is het een tablet…

Eind 2016 voorspelden we 5 trends voor smartphones in 2017. Vier voorspellingen zijn weldegelijk uitgekomen, maar de laatste van het lijstje liet nog even op zich wachten. De opvouwbare smartphone behoort namelijk nog niet tot het moderne straatbeeld. LG wil daar – gebaseerd op dit patent – verandering in gaan brengen.

In dit bericht beschrijven we dat LG waarschijnlijk aan het samenwerken is met Apple om buigbare smartphones werkelijkheid te maken. Of dit patent gaat om een individuele LG-smartphone of een mogelijk design voor een Apple-LG-samensmelting is niet duidelijk.

Hoe dan ook, het design is behoorlijk bijzonder. LG lijkt zich te gaan richten op een tablet-smartphone-hybride. Opengevouwen is de gadget namelijk een volwaardig tablet, maar wanneer je het toestel dubbelvouwt, zit er ook nog een display op de achterkant waar je bijvoorbeeld de tijd op kunt aflezen. Zelf beschrijft het Zuid-Koreaanse bedrijf het apparaat als “een design van een mobiele telefoon met een flexibel display die je dubbel kunt vouwen.”

Maar er is meer. Naast het bovenstaande, relatief conventionele design van een opvouwbare telefoon, vraagt de fabrikant ook patent aan voor een vergelijkbaar design, maar dan met een doorzichtige rand.

Ook dit toestel lijkt opengevouwen een tablet te zijn, maar wanneer je het dichtvouwt, zit er aan de rechter voorzijde een doorzichtige strook. Op dit stukje is wederom de tijd af te lezen, maar wellicht dat hier ook notificaties op afgebeeld kunnen worden. Overigens zijn beide toestellen uitgerust met een camera.

Het tweede model is wederom een tablet, opvouwbaar met camera, maar met een doorzichtige strook (links op tablet, rechts wanneer opgevouwen)

We kunnen wel stellen dat de opvouwbaar-trend wel degelijk heerst, al lijken fabrikanten het einde van de tunnel nog niet te zien wat betreft het ontwikkelen van deze technologie. Zoals gesuggereerd in het bericht over de samenwerking tussen Apple en LG kan het nog tot 2020 duren voordat we met een revolutionaire buigbare smartphone aan de slag kunnen. Als ik daarentegen mijn geld op een pionier zou moeten inzetten, dan doe ik dat op Huawei, dat al behoorlijk ver lijkt te zijn met de ontwikkeling van een opvouwbaar model. Ik wacht daarentegen rustig op LG, want zo’n doorzichtige rand ziet er volgens mij ontzettend tof uit.

Foto’s @LG (via: WIPO)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *