LG wil dat je met je koelkast gaat chatten

LG wil dat je met je koelkast gaat chatten
Via een app in de gaten houden wat er in de koelkast staat, of via een chatbericht aan je robotstofzuiger doorgeven dat je op vakantie gaat. LG gaat het mogelijk maken.

LG laat weten dat het op de Consumer Electronics Show in januari een lijn huishoudelijke producten zal laten zien, de zogenaamd smart home appliances, die in verbinding komen te staan met HomeChat. HomeChat is weer een programma dat aangestuurd kan worden vanuit de Japanse berichten-app Line (een soort WhatsApp). Hiermee kun je vervolgens berichten sturen naar je koelkast, wasmachine/droger of stofzuiger. Een simpele “ik ga op vakantie” zorgt ervoor dat de koelkast in bespaarmodus schiet. Hetzelfde geldt voor het schema van de robotstofzuiger.

Ook is het mogelijk om een wasmachine aan te sturen. Je kunt de status van een wascyclus bekijken of een pushbericht ontvangen op je telefoon of LG Smart TV zodra een was is voltooid. Met de Smart Oven kan daarentegen een gesprek worden gestart over recepten en de benodigde ingrediënten, waarna de oven zichzelf instelt als er een recept wordt geselecteerd.

Statusupdates van je koelkast

Met HomeChat wordt het mogelijk om real-time statusupdates te ontvangen van je koelkast. Overal ter wereld, zolang je maar internet hebt. Je kunt zelf afbeeldingen naar het LCD-scherm sturen, of een blik op de inhoud van de koelkast werpen – zonder hem te openen. Wie zijn voedsel graag wil ‘managen’ kan dat doen door in te voeren wat je in je koelkast propt. Via de Freshness Tracker wordt dan bijgehouden wanneer de schimmel intreed op je voorgesneden kaasplakjes, en kun je receptsuggesties krijgen op basis van de koelkastinhoud.

De dienst wordt in eerste instantie in het Engels en Koreaans aangeboden, andere talen zitten volgens LG al wel in de pijplijn. LG heeft een voorbeeld vrijgegeven van hoe zo’n chatgesprek met je witgoed er aan toe zal gaan:

Communicate with Smart Appliances Using Natural Language

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *