LG’s x cam & x screen leggen de focus op één ding

LG
LG heeft net als Microsoft zo vlak voor het Mobile World Congress in Barcelona twee nieuwe toestellen onthuld. Allebei de telefoons focussen op één doel, die de modelnaam al verraadt.

Zo gaat het bij de x cam om de camera en de x screen om het scherm. Maar dit spreekt natuurlijk voor zich.

LG x cam
De x cam is een 5.2-inch grote smartphone met een resolutie van 1080×1920 pixels. De batterij heeft een capaciteit van 2520 mAh en de smartphone zal draaien op Android Marshmallow. De telefoon krijgt een RAM geheugen van 2GB en foto’s opslaan doe je een geheugen van 16 GB. Het echte nieuws zit ‘m in de camera. Achter heeft de smartphone een dual-camera met 13 megapixels. Deze zal onder andere 3D-fotografie gaan ondersteunen. Aan de voorzijde moet je het doen met een acht megapixel lens.

LG x screen
De x screen krijgt bekende techniek vanuit LG’s V10 met zich mee. Zo beschikt het toestel over een dual-scherm. Het reguliere display is 4.93-inch groot en het kleine schermpje telt 1.76-inch. De x screen heeft met een totaal van 2.300 mAh minder batterijcapaciteit dan de x cam. Het RAM geheugen en de standaard opslagcapaciteit zijn wel hetzelfde. Dit geldt ook voor de camera, alleen heeft de x screen een single-cam. Ook dit toestel zal werken met Android 6.0.

LG zal beide telefoons voor het eerst live tonen op het aanstaande Mobile World Congress. De smartphones moeten in maart al in de winkel liggen. Of dit ook voor Nederland geldt is niet bekend. Tevens ontbreekt er nog een verkoopprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *