Lijstje: de vijf beste series op Netflix

Kom meer te weten over de geheime van ons universum
IMDb-rated natuurlijk!

1. Breaking Bad
De laatste aflevering is inmiddels ruim twee jaar geleden uitgezonden, maar toch krijg deze serie een 9.6.

Walter White is een overgekwalificeerde scheikundeleraar op een middelbare school in Albuquerque.

Op het moment dat zijn vrouw onverwacht zwanger is van hun tweede kind, stort Walters wereld in. De dokter heeft vastgesteld dat hij terminaal ziek is. Walter heeft longkanker en leeft niet meer lang.

Om er voor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt en tevens om zijn eigen behandelingen te betalen, besluit Walter samen met een oud-leerling crystal meth te maken en te verkopen.

Ondertussen geeft hij ook nog les en komt het belang van scheikunde in de moderne wereld naar voren. De rode draad van de serie is dat zijn product 99% zuiver is.

[gv data=”Xs6_vecSv2Y”][/gv]

2. Planet Earth: The Complete Collection
Deze prachtige elfdelige documentaireserie van de BBC heeft een rating van 9.5. Wie kan de prachtige beelden van onze aarde nou weerstaan?

De serie bestaat in totaal uit 13 uur aan beelden van wilde dieren, landschappen, onderwater- en luchtbeelden van over de gehele aarde. De documentaire wordt begeleid door een voice-over van David Attenborough (in de Amerikaanse versie die van Sigourney Weaver). En 13 uur betekent dat je deze serie makkelijk in een dag kan uitkijken.

[gv data=”tiVNk6_0GdY”][/gv]

3. Cosmos: A Spacetime Odyssey
Deze serie bestaat uit 13 afleveringen die allemaal worden gepresenteerd door astrofysicus Neil deGrasse Tyson. In de serie komen nieuwe openbaringen over de tijd en ruimte aanbod.

De interessante en ook zeer leerzame serie heeft een IMDb-rating van 9.4 en dat is helemaal terecht. Je ziet namelijk prachtige beelden van ons universum en je leert ook nog een hoop. De serie telt 13 afleveringen, die elk ongeveer 43 minuten duren.

[gv data=”XFF2ECZ8m1A”][/gv]

4. Sherlock
Moeten we hier nog meer over vertellen? Het is de moderne vertelling van de verhalen over Sherlock Holmes geschreven door Sir Arthur Conan Doyle. Er zijn vooralsnog drie seizoenen van de serie verschenen, met ieder drie afleveringen van anderhalf uur. De serie heeft een rating van 9.3

In de eerste aflevering van Sherlock is de ontmoeting tussen de privédetective Sherlock en Dokter Watson te zien. Ze betrekken samen een appartementje in Baker Street in Londen, van waaruit ze een reeks moorden willen oplossen. Aanvankelijk ging men er vanuit dat er bij deze moorden sprake was van zelfmoord, de twee vermoeden echter dat er meer aan de hand is.

Ze komen ook in contact met de mysterieuze Jim Moriarty, die ze uitdaagt om een reeks van lastige zaken op te lossen. Dit doen ze met succes, echter leiden deze zaken tot grote gevaren en groeit Moriarty uit tot de aartsvijand van de twee.

[gv data=”xRyG8QYV45M”][/gv]

5. Queen Mimi
Deze hartverwarmende documentaire gaat over Marie Haist, een voormalige dakloze uit Los Angeles die in een wasserette woont en beroemde vrienden heeft. Het krijgt een rating van 9.3.

Het is vooral een leuke serie om te kijken als je wilt realiseren hoe goed je het zelf eigenlijk hebt.

[gv data=”yi5AbNE630E”][/gv]

We hebben overigens nog meer Netflix lijstjes: deze gaat over de grappigste series en deze over de beste actiefilms.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *