Lijstje: de drie beste en slechtste series op Netflix

Deze serie is een mix van sciencefiction en horror
Niet alles blijkt altijd maar in smaak te vallen…

Ondanks dat Netflix series en films te overvloed heeft, lijken sommige series er echt uit te springen. Iedereen kent The Walking Dead en deze is, gelukkig, nog steeds op Netflix te bekijken. Maar wat zijn nou echt de beste en slechtste series die je op Netflix kan bekijken? Wij maakten een lijstje!

De drie beste series op Netflix:

1. Breaking Bad
Er kwam vorig jaar na vijf seizoenen een einde aan deze serie, maar iedereen heeft er het nog steeds over. Het was tot voor kort ondenkbaar dat de hoofdrolspeler van een Amerikaanse serie een drugsdealer zou zijn, maar met Breaking Bad kwam daar verandering in. Het verhaal gaat over Walter White, een scheikundeleraar die te horen krijgt dat hij kanker heeft. Hij heeft geen geld voor zijn behandeling en zoekt naar een oplossing. Wanneer hij op een dag meegaat met zijn zwager die voor de narcoticapolitie werkt, ziet hij dat zijn oud-leerling Jesse dealer is. Hij besluit om samen met Jesse de beste crystal meth ooit te maken en vervolgens op de markt aan te bieden. Je kunt je wel voorstellen dat zoiets flink uit de hand loopt en dat doet het ook.

De serie is nog steeds te bekijken op Netflix, want zo’n goede en populaire serie weghalen is natuurlijk onvoorstelbaar.

2. Stranger Things
Deze serie moet je niet ontgaan zijn. Deze zomer, op 15 juli om precies te zijn, werd deze serie online gegooid. De serie is een mix van sciencefiction en horror en verwijst naar allerlei klassieke films uit de jaren tachtig. Denk hierbij aan The Goonies, The Thing en E.T. De serie gaat over een jongen die op een avond vermist raakt. Zowel zijn drie beste vrienden, de sheriff als zijn moeder en broer doen er alles aan om hem terug te vinden, hoe bizar zijn schuilplaats ook is.

Mocht je deze al kennen en vol verwachting wachten op een tweede seizoen: die wordt volgend jaar uitgebracht.

3. House of Cards
De re-make van de Britse miniserie uit 1990 neemt Netflix voor zijn eigen rekening. De serie kwam in 2013 uit en werd al snel een hit. Kevin Spacey speelt de rol van de slinkse senator Frank Underwood die het in eerste instantie niet kan verkroppen dat hij door de president wordt overgeslagen voor een belangrijke ministerspost. Underwood laat zich niet zo makkelijk afschepen en zijn vrouw Claire helpt hem om hogerop te komen.

De drie slechtste series op Netflix:

1. Marco Polo
Vandaag werd bekend gemaakt dat Netflix stopt met de serie Marco Polo. Deze serie was gebaseerd op het leven van de 14e-eeuwse Venetiaanse ontdekkingsreiziger en handelaar Marco Polo en ging in 2014 in premiere. Netflix betaalde negentig miljoen dollar voor het eerste seizoen en hiermee werd de serie een van de duurste en meest ambitieuze projecten van Netflix ooit. De duurste serie is vooralsnog The Crown. Maar de serie bleek niet zo indrukwekkend als de prijs van de serie zelf. Critici noemde de serie levenloos, traag en emotioneel leeg.

Kijk de trailer om je eigen oordeel te vellen over deze serie.

[gv data=”B4d6zUIxfes”][/gv]

2. Fuller House
Deze serie is nostalgisch voor de kijkers die ook naar Full House keken of in ieder geval kende. Dat is ook de enige reden waarom deze serie leuk is en dat is niet genoeg. Alle originele castleden maken af en toe een cameo verschijning en het is wel leuk om de oude groep weer bij elkaar te zien. Maar de slechte grappen en overdreven gekunstelde scenario’s maken deze serie niet tot een hit serie.

Fuller House gaat over D.J Tanner-Fuller, die onlangs weduwe is geworden. Ze werft haar zus Stephanie en beste vriendin Kimmy om te zorgen voor haar drie zoons Jackson, Max en Tommy Jr.

[gv data=”CXuGLswn2l0″][/gv]

3. Hemlock Grove
Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Brian McGreevy. Deze horror thriller serie laat de vreemde gebeurtenissen in Hemlock Grove zien, een fictief stadje in Pennsylvania. Roman Godfrey, erfgenaam van de rijke Godfrey familie in de stad, en de nieuwkomer in de stad, Peter Rumancek werken samen om een aantal grove moorden op te lossen.

Hoewel dit een van de eerste Netflix Original series was, blijkt het een grote mislukking te zijn. De serie werd bekritiseerd vanwege het slechte acteren en het langzame tempo. Het duurde alleen nog twee seizoenen voordat Netflix ook inzag dat deze serie geen hit zou worden.

[gv data=”rlZUsPcChgI”][/gv]

Mocht je overigens nog meer goede Netflix series willen zien, dan hebben we daar ook een lijstje voor.

Nog geen reacties

  1. Ik ben begonnen met Freddy (Heineken). De eerste aflevering was (zoals zo vaak) tenenkrommend, maar vanaf aflevering 3 komen ze er beter in. Minder karikatuur en meer natuurlijk acteerwerk. Ben benieuwd hoe het verder gaat.

  2. Ik geloof er niks van dat Marco Polo in een top 3 slechtste series thuis hoort. Ik wil hem zelf nog kijken en hoorde dat het een aanrader was, ook heeft hij een 8,1 op imdb dus zo slecht kan hij niet zijn. Heb zelf wel een paar afleveringen unbreakable kimmie gezien, die had er wel tussen mogen staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *