Lijstje: Dit zijn de 20 beste indie games in de Play Store

Portal, bruggen en nog veel meer
20 games die je nu via de Play Store kunt checken!

Iedere virtuele app-winkel is tegenwoordig een spreekwoordelijk mijnenveld als het gaat om wat je wel en niet moet downloaden. Niet alleen waren er recentelijk nog zo’n 60 kindvriendelijke apps waarin porno-advertenties werden vertoond, maar zijn er ook nog eens tientallen zaklamp-apps met intelligente malware in de Play Store gevonden. Gelukkig maar, dat Google daarom zelf soms de pareltjes voor ons eruit filtert. Dit zijn de 20 beste indie games die nu te vinden zijn in de Google Play Store.

A Planet of Mine (gratis met in-app aankopen)
Een strategiegame waarin je planeet moet zien uit te bouwen tot intergalactische grootmacht. Althans, je moet je ras zien te laten overleven door middel van handel, slimme bouwplannen en een sporadisch gevecht.
[gv data=”Z-qfmWk2Cic”][/gv]

Bridge Portal Constructor (€5,49)
De naam zegt in dit geval al bijna alles, want deze indie game is een combinatie tussen het welbekende architectonische bouwen van bruggen en de populaire game van Valve. Bruggen bouwen met als hulpmiddel interdimensionale portalen.
[gv data=”ho15qNNe8Gk”][/gv]

Bury Me, My Love (€3,49)
Bury Me My Love, of in het Frans ‘Enterre moi, mon Amour’ vertelt het (interactieve) verhaal van Nour, een vluchteling die maar al te graag naar Europa probeert te komen. Het verhaal is relevant, emotioneel en sterk in elkaar gezet. Check de gratis proloog hier.
[gv data=”j3F72KUwK44″][/gv]

Captain Tom Galactic Traveler (gratis met advertenties)
Jij bent Captain Tom, een astronaut op ontdekkingsreis in het oneindige universum. Deze slimme platformen geeft je (kleine) planeten om op rond de lopen en springen, soms moet je met je ruimteschip naar een volgende planeet vliegen en soms ontdek je bijzondere plekken. Een simpele, doch slimme en vermakelijke platformer.
[gv data=”zyC1rtjqmns”][/gv]

Core (gratis met advertenties en in-app aankopen)
En over simpel doch effectief gesproken, ook Core is er een van dat kaliber. Zoals in meerdere smartphone-spellen bestuur je ook in deze game een balletje dat zo hoog mogelijk moet zien te komen. Door op het scherm te springen ga je omhoog en terwijl je dat doet, moet je obstakels vermeiden. Mooie design wat betreft lichten, maar vooral lekker arcade.
[gv data=”kIi2xFjks38″][/gv]

Fern Flower (gratis met advertenties en in-app aankopen)
Zoals in Core moet je ook in deze indie game – met een kleurrijker en unieker design – zo hoog mogelijk zien te komen. Je kunt alleen op de rotsen springen en moet dus de grote gaten in de ‘muur’ omzeilen. Wederom lekker arcade springen met een rustgevende soundtrack.
[gv data=”wu2cMojfjUY”][/gv]

Flat Pack (gratis met advertenties en in-app aankopen)
Flat Pack is misschien wel een van de meer breinbrekende games op deze lijst. Deze mix van 2D en 3D platform-elementen geeft je grote 3D kubussen waarop je moet voortbewegen, terwijl jij slechts een 2D karakter bent. Check vooral de gameplay hieronder, want beter dan dit kan ik het niet uitleggen.
[gv data=”ccIR24faFc4″][/gv]

I Love Hue (gratis met advertenties en in-app aankopen)
Ook deze game is rustgevend, want je gehele missie is in I Love Hue om orde in een wereld van chaos te scheppen. Je krijgt een groot vlak waarop allerlei kleuren staan, en het is aan jou om die kleuren te ordenen zodat de gradatie klopt. Beetje puzzelen, beetje relaxen en heel veel kleuren.
[gv data=”wNcLCeLsiT0″][/gv]

Jodeo (gratis)
Jodeo is een beetje vergelijkbaar met Flat Pack. Je moet namelijk wederom 3D objecten trotseren met een 2D personage. Jij bent een blob die deze objecten moet omlijnen met een kleur, maar uit de lucht vallen stenen die het object een andere kleur geven. Dat is overigens slechts een van de concepten, want de game bevat een divers scala aan mechanieken omtrent een gekke blob.
[gv data=”s4dg7GXQ0mk”][/gv]

KAMI 2 (gratis met advertenties en in-app aankopen)
Het vervolg op – je raadt het al – KAMI, is wederom een lineaire puzzelgame waarin je constant een problemen moet oplossen. De veelal kleurrijke en mooi ontworpen uitdagingen moeten namelijk monotoon worden. Het is aan jou om het gehele vlak binnen een bepaald aantal zetten in één enkele kleur te veranderen.
[gv data=”XnsUcP0a2Xc”][/gv]

Kenshō (€4,19)
Het felgekleurde Keshō is wederom een puzzelgame, maar ditmaal met een unieke soundtrack en rustgevende, doch flashy visuals. Waar je in veel gratis ‘schuif de blokjes door’-games slechts dat zou krijgen, zit er in Keshō een visueel verhaal door de levels verwerkt. Grafisch gezien een spektakel, maar ook zeker de moeite waard voor de puzzel-mechanieken.
[gv data=”vOrElp9UCtU”][/gv]

No More Buttons (€2,29)
En alsof het niks is gaan we van uniek design naar uniek design, want No More Buttons is een ogenschijnlijk simpele platformer met een hele toffe ‘catch’: er zitten in principe geen knoppen in de game, de knoppen zitten IN de game. Met je mannetje duw je de knoppen, die gelijk voor de mogelijke de looprichtingen zorgen, rond in levels, waarbij de knoppen dus geïntegreerd zijn in het spel.
No More Buttons

Old Man’s Journey (€5,49)
Old Man’s Journey vertelt het verhaal van de reis van een oude man… Tja, what’s in a name? Deze handgetekende verhalende game speelt zich af in een kleurrijke wereld waarin de speler van alles meemaakt door de ogen van de titulaire oude man. Simpele puzzels, een mooi verhaal en een toffe soundtrack.
[gv data=”0zooDaMip6E”][/gv]

Radium 2 (€2,99)
Ook in Radium 2 speelt simpliciteit een prominente rol. Jij moet een radioactieve bal door allerlei doolhoven en puzzels zien te leiden. Je bestuurt daarbij de twee ’tractor beams’ die de bal als het ware aantrekken. Zo moet je obstakels ontwijken en zo snel mogelijk naar het einde van het level komen. Soepel, uniek en behoorlijk uitdagend.
[gv data=”wN5YSfu3qyg”][/gv]

The Big Journey (€2,29)
Deze platformer gebruikt een mechaniek die ik vroeger op mijn eerste iPod Touch heel tof vond. Je bestuurt namelijk de gehele game door middel van het tilten (kantelen) van je smartphone. Jij begeleidt de hoofdrolspeler – een dikke blauwe kat – door een kleurrijke, stuiter-grage, schattige wereld vol steentjes en dingetjes die je moet verzamelen.
[gv data=”95WqqfyAUjI”][/gv]

The House of Da Vinci (€5,49)
En van schattige poezen gaan we vlekkeloos naar de Renaissance, waarin uitvinden Leonardo Da Vinci allerlei uitdagingen voor je heeft achtergelaten. In deze game los je mechanische 3D puzzels op, beweeg je door de werkplaats van de meester en ontrafel je geheimen door middel van door Da Vinci achtergelaten hersenkrakers.
[gv data=”KAYk8F3wo5E”][/gv]

The Office Quest (gratis met advertenties en in-app aankopen)
Ben jij soms ook helemaal klaar met je werk? In Office Quest in elk geval wel, want deze game draait om het ‘ontsnappen’ van je werk. Het verveelde hoofdpersonage moet door puzzels op te lossen en raadsels te kraken weg zien te komen. De game is verhalend en bevat een aantal grappige personages die je wellicht een hart onder de riem kunnen steken.
[gv data=”a9Tdo29cJiQ”][/gv]

Unbalance (gratis met advertenties en in-app aankopen)
Waar veel van dit soort games om symmetrie en balans draaien, gaat Unbalance inderdaad juist om disbalans. Deze minimalistische puzzelgame geeft je vreemde geometrische vormen waar een rood balletje in zit. Door zelf gewichtjes in de vorm te plaatsen, begint het geheel te draaien. Zo moet je het rode balletje eruit zien te krijgen.
[gv data=”-elHhNxOhDY”][/gv]

Undervault (gratis met advertenties en in-app aankopen)
Wat mij betreft de ‘echte’ game op deze lijst is toch zeker Undervault. Deze RPG met turn-based combat zou namelijk niet misstaan naast een gemiddelde PC- of console-titel. Je bestuurt een personage dat door willekeurig gegenereerde ruimtes moet zien te komen. Soms kom je monsters tegen die je moet verslaan, soms vind je nieuwe gear en toffe items. Pas daarentegen op, want als je dood gaat is het voorbij en moet je volledig opnieuw beginnen. Perma death… geen stress hoor.
[gv data=”ZQiGonJcKp4″][/gv]

Yellow (gratis met advertenties en in-app aankopen)
Yellow draait net zoals een aantal andere titels in deze lijst om het geheel monotoon kleuren van je scherm – in dit geval geheel geel. De lineaire levels hebben daarentegen allemaal een eigen logica en de puzzelachtige elementen zijn dan ook erg uiteenlopend.
[gv data=”09SynhTKFfQ”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *