Deze browserplugin achterhaalt LinkedIn-emailadressen

LinkedIn beveiliging makkelijk te omzeilen
Via een browser extensie is er nu een mogelijkheid om email adressen te achterhalen van LinkedIn-gebruikers

Normaal gesproken moet je ‘bevriend’ zijn met iemand op LinkedIn om zijn of haar emailadres te zien. Nu is dat met een simpele browserplugin te omzeilen. Met de Sell Hack plugin die te gebruiken is met Chrome, Safari en Firefox kan je eenvoudig alle emailadressen van de ongeveer 260 miljoen gebruikers zichtbaar maken. Na installatie van de plugin komt op het profiel van een gebruiker op LinkedIn een “hack in” knop te staan waardoor het emailadres zichtbaar wordt.

Sell Hack zegt dat het alleen gegevens gebruikt die al openbaar zijn om de emailadressen te achterhalen. Dit zou dus betekenen dat zij niks illegaals doen. Maar toch heeft LinkedIn een zaak aangespannen in de hoop dat de plugin verboden wordt. Of dit enig succes zal hebben moet nog blijken.

Waar Sell Hack zijn gegevens vandaan haalt is onduidelijk. Het programma houdt precies bij welke profielen je bezoekt en welke emailadressen je bekijkt. LinkedIn raad dus de gebruikers af om deze plugin te gebruiken omdat het niet zeker is waar deze gegevens voor worden gebruikt. (via: Buzzfeed)

3 reacties

  1. De datum is wat verdacht maar LinkedIn is zo lek als een mandje. Als je je naam afschermt is die gewoon toch te zien met een beetje slim googlen. Een truck die ik regelmatig gebruik.

  2. Kan Linkedin dit niet zelf oplossen d.m.v extra beveiliging? Het is een zakelijke site, dit kunnen ze zich niet permiteren, ik zou meteen weg zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *