De reden dat de Litecoin-koers opeens ontploft

Litecoin
De koers van Litecoin schiet plotseling omhoog. Wat is er aan de hand?

Litecoin kreeg in december een enorme boost, maar na de piek halverwege die maand daalde de waarde van de munt gestaag. Tot 14 februari, want opeens was de munt weer helemaal hot. De waarde schommelde lange tijd tussen de 140 en 160 dollar, maar inmiddels is één Litecoin al 230 dollar waard. Toegegeven: dat komt nog niet in de buurt van de waarde in december, maar het is een begin.

De reden? Op 26 februari wordt LitePay geïntroduceerd en vanaf dat moment wordt het een stuk eenvoudiger om Litecoin te gebruiken als een echt betaalmiddel. Winkels en webshops kunnen Litecoin bijvoorbeeld accepteren als betaalmiddel, zonder dat ze zelf Litecoins in bezit hoeven hebben. Jij betaalt in Litecoin aan LitePay en zij maken (bijvoorbeeld) euro’s over op jouw rekening.

CEO Kenneth Asare stelt dat LitePay al sinds de zomer van 2017 in ontwikkeling is. Hij ziet in Litecoin een veel geschikter betaalmiddel dan Bitcoin, omdat de transactiekosten veel lager liggen en transacties ook veel sneller verwerkt kunnen worden. Voor investeerders is het vooral belangrijk dat het erop lijkt dat Litecoin straks veel meer gebruikt zal worden. Dat maakt de munt interessant en dus wordt er op dit moment veel geld in gestoken.

UPDATE 1: een andere reden is de hard fork die komend weekend moet gaan plaatsvinden. De fork voor Litecoin cash zou op zondagavond gaan gebeuren, maar het is geen officiële fork. De Litecoin maker (Charlie Lee) waarschuwde via Twitter zelfs dat het een scam kan zijn en dat de naam Litecoin wordt misbruikt.

UPDATE 2: inmiddels is Bitcoin de 10.000 dollar grens (weer) gepasseerd.

Meer lezen? Litecoin is één van de 5 grootste cryptocurrencies van dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *