Live koers Bitcoin negatief na Aziatische koersval

bitcoin-negatief-aziatische-markt
Wat verwachten de experts voor het weekend?

Vannacht was er een bijzonder patroon te zien in de Aziatische markt. Tegen het einde van de beurstijd vloog de koers eerst snel omhoog om daarna weer razendsnel te dalen. Wat er precies aan de hand geweest is, is nog niet duidelijk, maar zoals altijd zorgt een dergelijke fluctuatie voor een nerveuze stemming in de markt. In onderstaande grafiek van Tradingview zie je de vreemde koersbeweging duidelijk in beeld.

aziatische-fluctuatie-marktkapitalisatie-daling

Van paniek in de markt is geen sprake, maar uiteraard leidt het wegtrekken van kapitaal wel tot lagere koersen. De live koersen die ik vandaag om 16 uur vastleggen laten dan ook, niet geheel verrassend, een negatieve tendens zien.

aziatische-fluctuatie-marktkapitalisatie-daling

Met het weekend voor de deur is dan altijd de vraag wat men over de koersen verwacht. Zeker nu in Amerika maandag beperkt gehandeld wordt. Hoewel het geen verplichte sluitingsdag is zijn veel financiële markten daar namelijk gesloten in verband met ‘Columbus Day’.

In de eerste analyses zien we dat de Bitcoin op de zeer korte termijn (binnen 24 uur) nog iets verder terug zou kunnen vallen naar de bodem van de bandbreedte waarin de koers al een tijd beweegt. Op de iets langere termijn (de komende 24 tot 48 uur) zien we dat de Bitcoin haar patroon binnen de bandbreedte die tot een koers van $ 9.000,- leidt voortzet. Op dit moment is dan ook de verwachting dat de koersen een bestendige lijn terug omhoog zullen volgen. Uiteraard is dat, zeker bij cryptomunten, geen uitgemaakte zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *