Llllol: FBI zegt iPhone Farook zelf te kunnen kraken

Auteur: , Geen reacties
encryptie

Misschien moeten we het hele idee van 'privacy' maar gewoon opgeven. Of gewoon accepteren dat het in 2016 iets anders betekent dan vroeger.

Een discussie waar iedereen van FBI-topdogs en Bill Gates tot aan Trump, Clinton en Obama zich in mengden. Apple dat maar bleef volhouden dat het toch echt zijn eigen beveiliging niet zou gaan slopen. Backdoor zus, terreur zo. En nu zegt de FBI waarschijnlijk niet eens medewerking van Apple nodig te hebben. Een externe partij (wie is onbekend) zou de FBI kunnen tonen hoe het de encryptie kan verslaan. Iets dat overigens eerder werd beloofd door John McAfee – maar die roept wel meer natuurlijk.

Er zou een zitting zijn vandaag in de zaak die hierover speelt tussen Apple en het Amerikaanse Justisce Department. Deze is nu opgeschort. In een document gericht aan de rechtbank melden de aanklagers:

“Testing is required to determine whether it is a viable method that will not compromise data on Farook’s iPhone.”

Als de methode werkt ontstaat er een interessante nieuwe situatie. De FBI heeft dan gekregen wat het wilde, dus de rechtszaak kan het raam uit. Tegelijkertijd hoeft niemand dan in principe te weten hoe de beveiliging verslagen is, of de methode te repliceren is, of Apple van het lek op de hoogte is, welke andere partijen dat zijn, etcetera etcetera. Paradoxaal genoeg is het veiliger als Apple zelf zijn encryptie sloopt – dan krijgt het in ieder geval een idee aan welke voorwaarden een volgende incarnatie moet voldoen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).