Loewe vraagt uitstel van betaling aan

Loewe TV
De Duitse televisieboer Loewe dreigt ten onder te gaan. De fabrikant van luxe digitale apparatuur heeft vandaag uitstel van betaling aangevraagd.

Loewe is bekend als producent van dure televisies, maar maakt ook speakers, subwoofers en entertainment systemen. Het bedrijf wordt hard geraakt door de dalende vraag naar TV’s en aanverwante artikelen. Doordat Loewe apparaten vaak tyfusduur zijn zich bevinden in het hogere segment, zijn ze dankzij de economische crisis als eerste aan de beurt. Tevens heeft men veel last van de concurrente uit Azië. Loewe zag de omzet sinds 2008 teruglopen en maakt sinds 2010 verlies.

Het bedrijf is in 1923 opgericht en is één van de weinige overgebleven Duitse televisiemerken, die de producten overigens volledig in Duitsland fabriceert. De grootste aandeelhouder van Loewe is echter het Japanse elektronicaconcern Sharp, dat 29 procent van de aandelen in handen heeft.

Loewe zou bezig zijn met een doorstart, maar dat wordt een lastig verhaal lijkt me. Daarvoor is extra geld nodig, maar wat zijn de kansen dat een kleine onafhankelijke producent in deze tijd kan bijblijven met de technologische ontwikkelingen?

Overigens was er ooit een gerucht dat Apple het bedrijf wilde overnemen. Apple zou destijds bereid zijn geweest om bijna 90 miljoen Euro neer te leggen voor Loewe. Die overname zou de basis moeten vormen van een Apple HDTV, maar dat was ruim een jaar geleden. Blijkbaar is die overname mislukt..

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *