Lol: Google Maps omleiding geeft 100 chauffeurs modderpech

Tja, zelf blijven nadenken
Honderd procent op de technologie vertrouwen is nooit slim.

In een era waarin technologie een tweede natuur voor ons is, kan het wel eens voorkomen dat we iets té veel op tech vertrouwen. Zo ook maar liefst honderd mensen, die volgens Google een kortere weg konden nemen, maar behoorlijk bedrogen uitkwamen.

Een file door een ongeluk in de buurt van Denver International Airport, in Aurora Colorado werd volgens The Denver Channel een doorn in het oog van veel chauffeurs. Wat doe je dan? Even Google Maps aan om een alternatieve route te zoeken natuurlijk.

Zo ook Connie Monsees, die haar man moest ophalen van het vliegveld. “Ik dacht dat er misschien wel een weg omheen was dus ik pakte Google Maps erbij en toen kreeg ik een alternatieve route die de helft van de tijd zou kosten. Het was eerst 43 minuten maar met de nieuwe route slechts 23 minuten, dus ik pakte de afslag die [Google] suggereerde.”

Dat bleek een foute beslissing, want Monsees, alsmede zo’n honderd andere chauffeurs kwamen met hun wagen vast te zitten op een modderige zandweg. Het probleem, zo bleek achteraf, was dat de weg volgens Google niet als privé stond aangegeven, terwijl een omgevallen bord aan het begin van de weg dat wel suggereert.

Geheel cliché op z’n Amerikaans zat het omgevallen bord vol kogelgaten en is het niet helemaal duidelijk van wie de weg is. Google is overigens redelijk nuchter onder de gehele situatie: “We proberen altijd zo goed mogelijke aanwijzingen te geven maar onvoorziene omstandigheden zoals het weer kunnen problemen opleveren. We moedigen alle chauffeurs aan om lokale wetten te volgen, oplettend te blijven en hun eigen beoordelingsvermogen te gebruiken tijdens het rijden.”

Tja, zelf opletten blijft inderdaad zeer belangrijk, je kunt niet uit gaan van het gelijk van een machine. Daar weet Michael Scott uit The Office (US) alles van. Zo zonde dat we de show hier nooit op Netflix zullen ontvangen.
[gv data=”DOW_kPzY_JY”][/gv]

Lees ook: Zo gaat Google Maps je uit de ellende helpen

Foto @Connie Monsees/KMGH

Eén reactie

  1. Anderhalve maand geleden nog meegemaakt dat ik (in Duitsland) in een mega-file terecht kwam waarbij Google Maps de verkeersstroom een alternatief gaf… via een woonwijk met een 30 km-zone. Was dus geen succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *