LOTR-serie mogelijk de duurste TV-serie ooit

 LOTR-serie wordt de duurste TV-serie ooit?
Allemachtig wat een bedrag.

Amazon Prime moet zich nog bewijzen. Met The Grand Tour hebben ze een leuke exclusieve tv-serie in handen, maar ze zijn er nog niet. Het meerendeel van de huishoudens kiest Netflix boven de meeste concurrenten. Misschien dat The Lords of the Rings als TV-serie hier verandering in gaat brengen.

Om zo’n grote naam als serie te lanceren moet je van goede huize komen. Laat dat maar aan Amazon over. De productiekosten van The Grand Tour waren al krankzinnig, maar de totale kosten van LOTR gaan mijn pet te boven. Eerder werd al bekend dat Amazon zo’n 250 miljoen dollar heeft moeten betalen om de rechten in handen te krijgen.

Om vervolgens een hele productie op touw te zetten is Amazon volgens Reuters nog eens 500 miljoen dollar kwijt. Dan hebben we het wel over twee seizoenen The Lord of the Rings. Om je te laten beseffen hoeveel geld dit is. De filmtrilogie The Lord of the Rings heeft 281 miljoen dollar gekost. Dat waren drie films. Hier praten we over twee TV-seizoenen.

Als het eenmaal zover is kan HBO zijn borst nat gaan maken. The Lord of The Rings lijkt qua setting een directe concurrent van Game of Thrones te gaan worden. Helaas is het nog totaal onbekend wanneer we de TV-serie op Amazon mogen gaan verwachten.

Nog geen reacties

  1. Maar, waar LOTR eigenlijk voor de hele familie geschikt is, is GoT en Westworld bijv niet (seks, gore). De kracht van GoT e.d. is juist het feit dat het geen sprookje is, genoeg gore, sadisme e.d. dingen. Ben dus benieuwd hoe zij LOTR gaan afbeelden.

  2. 3 films kijken was al een lange zit (maar goed, moest mee met vriendinnetje in die tijd) voor een verhaal waar ze gewoon gelijk die rotvogel hadden moeten pakken om die ring in de vulkaan te dumpen.
    Kun je nagaan als je dit 2 seizoenen lang moet aanzien.

  3. Vreemd. LOTR zijn fantastische films. Hoe moet je dat nu gaan evenaren? Dat gaat nooit lukken. Dat budget zou lekker zijn om ‘Wheel of Time’ in een serie te gieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *