LulSec-hacker moet tien jaar brommen

LulSec-hacker moet tien jaar brommen
Jeremy Hammond, beter bekend als Anarchaos, is door een Amerikaanse rechter veroordeeld tot tien jaar celstraf.

Wikileaks

De 28-jarige hacktivist, zoals hij zichzelf omschrijft, krijgt deze straf voor de hack op het Amerikaanse inlichtingenbedrijf Stratfor. Als onderdeel van het Lulzsec-hackerscollectief maakte talloze emails buit en speelde deze door aan Wikileaks. Die bracht ze in de openbaarheid onder de naam ‘Global Intelligence Files’. Volgens Wikileaks opereerde Stratfor als een soort inlichtingendienst voor bedrijven en konden ze hun gang gaan zonder enige vorm van overheidstoezicht. Iets dat Hammond aan de kaak probeerde te stellen.

Celstraf

Maar deze hack uit 2011, waarbij ook miljoenen emailadressen zijn gestolen, werd op een stapel met andere misdrijven gegooid. Hij zou ook andere overheidsinstellingen hebben gekraakt en heeft in 2006 al eens twee jaar celstraf gekregen voor het hacken van een website van een extreemrechtse groepering.

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie schrijft in een verklaring:

“Hammond is a computer hacking recidivist who … went on to engage in a massive hacking spree during which he caused harm to numerous businesses, individuals, and governments, resulting in losses of between $1 million and $2.5 million, and threatened the safety of the public at large, especially law enforcement officers and their families,”

Roept u maar; hebben we hier een goedbedoelde hacktivist, of een recidivist met een hackverslaving?

Met aftrek van zijn voorarrest kan hij op zijn vroegst in 2021 vrijkomen.

[gv data=”ME6YgeTqZqk”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *